Gröna Lund svarar på fansens kritik inför Depps spelning

1 av 3 | Foto: Johnny Depp (tll höger) är just nu i Europa med sitt band Hollywood Vampires, där även Alice Cooper (mitten) och Duff McKagan ingår. Måndag 30 maj spelar de i Stockholm.
ROCKBJÖRNEN

Det stormar kring Sverigeaktuelle Johnny Depp.

I morgon spelar han på Gröna Lund och nu svarar parken på fansens kritik gällande besöket.

– Vi kan inte heller döma någon på förhand, säger Annika Troselius.

I morgon står Alice Cooper, Joe Perry och Johnny Depp på Gröna lunds stora scen i form av bandet Hollywood vampires.

Men skilsmässan från Amber Heard och turerna kring den har fått konsertbesökarna att undra hur Gröna lund ställer sig till skådespelaren Johnny Depps besök.

Nu svarar parken på kritiken.

– Jag vill börja med att säga att vi självklart tar avstånd från all typ av våld. Men vi kan inte heller döma någon på förhand. I både Sverige och USA är man oskyldig till motsatsens bevisats, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna lund.

Även på parkens Facebook-sida bemöts fansens reaktioner.

– Gröna lund tar självklart avstånd från all typ av våld! Vi vill dock inte heller döma någon på förhand. Alla människor anses oskyldiga till motsatsen bevisats, något som är en grundpelare i vårt rättsväsende. Men självklart har du som gäst rätt att göra ett eget val om du vill se konserten eller inte, skriver nöjesfältet.

Hög säkerhet

Konserten förväntas bli en av parkens mest besökta i sommar. Och som konsertbesökare ska man tänka på att komma i tid för att slippa långa köer genom säkerhetskontrollerna.

– Vi sätter alltid säkerheten främst på Gröna lund, oavsett om det handlar om konserter eller karuseller. Vi har ett bra och nära samarbete med polisen och under en stor konsert tar vi alltid in extra ordningsvakter och konsertvärdar, säger Annika Troselius.

Bandet befinner sig just nu i den tyska staden Herborn för kvällens spelning.

Johnny Depp har inte dömts för misshandel. Domstolsförhandlingarna förväntas fortsätta den 17 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM