Elin nekas lyxplatsen på Rihannas konsert efter sin operation

ROCKBJÖRNEN

”Jag har tappat lusten totalt”

1 av 3 | Foto: Elin Andersson har tillfälligt hamnat i rullstol efter en operation. Nu nekas hon inträde till vip-området på Rihannas spelning i Stockholm av arrangören.

Med dyra biljetter till både Coldplay och Rihanna såg Elin fram mot vistelsen i Stockholm.

Men då hon tillfälligt hamnat i rullstol är hon inte längre välkommen i Tele2 arenas dyraste område.

– Jag är inte lika peppad längre. Jag har tappat lusten totalt, säger hon.

I slutet av förra året köade Elin Andersson, 25, för att få biljetter till Rihannas konsert på Tele2 arena i Stockholm måndag kväll. Hon fick tag i två biljetter för 2 500 kronor styck. Biljetter som gav henne tillträde till ett område längst fram vid scen, kallat golden circle.

Men nu är Elin inte längre välkommen dit.

För tre veckor sedan genomgick hon en stor operation och sitter nu tillfälligt i rullstol. Hon uppdaterade då arrangören Live Nation om läget men fick till svar att en rullstolsplats måste väljas när man köper biljetten. ”Man kan alltså inte bara dyka upp i rullstol”, skrev arrangören.

Orkar inte stå

– Första mejlet jag fick stod det ”INTE” rullstolar. Det tycker jag är förjävligt mot alla andra. Jag sitter bara tillfälligt men tycker jättesynd om de som sitter permanent, säger Elin Andersson, till vardags vård- och omsorgslärare.

Live Nation har erbjudit Elin en rullstolsplats på läktaren. Själv ser hon inga problem med att vara i golden circle-området så länge det är inhägnat.

– Jag pallar inte att stå med massa annat folk, men jag tänkte att så länge jag har vip kan jag hålla mig till kanten. Det är ingen fara, säger hon.

Elin kan också välja att lämna rullstolen då hon kan gå och stå i korta stunder. Men då riskerar hon att blöda igenom såren efter operationen.

”Hjärtligt välkommen”

Det är inte bara för Rihanna Elin rest från Sundsvall till Stockholm. Under söndagen var hon på Coldplays konsert i Friends arena i Solna. Även då hade hon en biljett med tillträde till golden circle.

– Jag ringde till Friends i fredags. De sa att jag var hjärtligt välkommen. De sa att det inte var några problem, det fanns inte ens någon fundering kring rullstolen, säger hon.

– På Tele2 arena hänvisade de till säkerheten och det får jag acceptera. Men vad är det som är osäkert i den arenan jämfört med Friends? Jag undrar hur man resonerar kring det, fortsätter Elin.

Enligt Live Nation är det av säkerhetsskäl svårt med rullstolar på vissa platser.

– Först och främst, gällande reglerna för rullstolsplatser så kan det se olika ut från produktion till produktion men standard är att man av säkerhetsskäl inte bör sitta i rullstol på en trång ståplats utan att vi i stället erbjuder rullstolsplatser där man både ser bra och har nära tillgänglighet till det man behöver och utrymningsvägar vid en eventuell nödsituation. Sen vill vi så klart från situation till situation försöka lösa det så bra som möjligt för alla våra gäster, därför var vi redan i går på dagen i kontakt med Elin och bestämde att vi idag ska höras och försöka hitta en så bra lösning som möjligt för henne väl på plats, säger Kristofer Åkesson, kommunikationschef på Live Nation.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rihanna