Albin: ’Din soldat’ är verkligen folkets låt

ROCKBJÖRNEN

Nu uppträder han på Rockbjörnengalan – och kan själv ta hem en av nallarna

1 av 3
LYFTES AV FANSEN I somras uppträdde Albin Johnsén tillsammans med Kristin Amparo på Allsång på Skansen. Den 28 augusti spelar de efter prisutdelningen på Rockbjörnengalan.

”Din soldat” sågades av branschen – men älskas av svenska folket.

Nu uppträder Albin under Rockbjörnenkonserten.

– Det här är verkligen folkets låt, säger han till Nöjesbladet.

Albin Johnsén, 24, hade inte bara hunnit bli ifrågasatt, utan också börjat ifrågasätta sig själv innan genombrottet med succélåten ”Din soldat”.

Och när singeln, som släpptes efter två andra som inte alls gått bra, väl kom ut rynkade branschen på näsan.

Men fansen ville annat och snart lät det annorlunda.

Kan bli ”Årets låt”

I dag har Albin sålt nära trippel platina och blivit nominerad till en Rockbjörn för ”Årets låt”.

– Det känns jätteskönt att sitta här i dag och ha det med sig. Det är ett kvitto på att det är en omtyckt låt. Rockbjörnen är dessutom ett klassiskt pris, så det känns skitstort och jätte­kul, säger han.

– Det är det roliga i efterhand, när folk säger att ens låt aldrig kommer att spelas på radio och sedan spelas den överallt.

Toppade Spotifys lista

Albin, som släppte ”Din soldat” utan ett skivbolag, såg låten spridas med hjälp av fansen. Inom loppet av några veckor låg den etta på Spotifys singellista.

– Det var verkligen folket som lyfte den via sina sociala medier. Det är verkligen folkets låt, jag hade aldrig kommit hit utan fansen. Nu tillkommer en press, eftersom folk vill veta vad man tänker släppa härnäst, säger han.

– Det är en ny press för mig, det är egentligen första gången jag ska släppa en singel som är tänkt att följa upp någonting. Så det är en utmaning.

Spelar på Gröna lund

Nya singeln, som också den är ett samarbete med Kristin Amparo, släpps i oktober och följs upp av en ny EP. Men först kommer Albin att uppträda på konserten efter prisutdelningen den 28 augusti.

– Jag är otroligt glad och peppad på att jag får uppträda på galan tillsammans med Mattias och Kristin. Det blir andra gången i sommar som vi får stå på Grönans klassiska scen. Det kommer att bli svinkul, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM