Mejla

Natasha Azarmi

Avicii-hyllningen är den finaste i Rockbjörnens historia

Nöjesbladets musikexpert Natasha Azarmi om Rockbjörnen 2018

ROCKBJÖRNEN

Ibland blir det som man hoppats.

Valet av årets Rockbjörnen-vinnare är nästan helt rätt.

Särskilt det välförtjänta priset till Avicii.

Rockbjörnen är den enda svenska musikgalan som inte fokuserar på vilka som sålt bäst eller haft flest listplaceringar. Sådant oviktigt vi i branschen fokuserar på alltför ofta.

Det handlar i stället om vilka som berört mest när de stått inför fansen.

Och i år har jag och fansen berörts av samma personer. För det mesta.
Det var till exempel helt rätt att Felix Sandman kammade hem priset för årets genombrott. Sedan sin medverkan i Melodifestivalen har han ständigt bevisat vilken fantastisk artist han kan vara på egen hand. Han är också ett ideal för hur manliga artister gärna får ta sig an och prata om hjärtesorg.

Sandman och bästisen Benjamin Ingrosso är två av våra starkast lysande stjärnor just nu. Men det känns väl kanske som att Ingrossos pris för "årets manliga liveartist" kommer ungefär ett år för tidigt. Han har ju faktiskt inte hunnit göra ett större avtryck utanför tv-rutan.

Hade hellre sett Darin vinna

Av de nominerade hade jag hellre sett Darin vinna. Han har ständigt berört och släppt in på djupet när han turnerat land och rike runt i år.

Och ingenting emot Shawn Mendes men "In my blood" kan vara en av årets mest oinspirerade låtar och kanske den svagaste han släppt. I samma kategori var ungefär samtliga låtar mer spännande.

Men att Hov1 skulle bli årets stora vinnare är däremot lika rätt som förväntat. Konserten på Annexet i våras borde prisas flera gånger om.
Det var ett känslosamt möte mellan tusentals brustna hjärtan. Efter den känslosamma spelningen grävde jag fram min halvfulla dagbok från gymnasiet och fortsatte att skriva om mina spruckna kärleksrelationer.

Redan då var kärleken mellan gruppen och deras fans överväldigande. I kväll gjorde den ihärdiga gåshuden plötslig comeback när hela publikhavet sjöng vackert till "Hon dansar vidare i livet". En av årets tveklöst bästa svenska låtar.

Och nu kan jag faktiskt pusta ut över att kvartetten inte förlorade mot två duracellkaniner som gör låtar om att bada nakna eller ta "groupies".

Magiska ögonblicket

Men kvällens största ögonblick var något helt annat. Jag vågar påstå att ögonblicket då Avicii vann för sin "Without you" är det mest magiska vi någonsin haft i Rockbjörnen.

Hjärtat slog trippelslag när Tims pappa Klas Bergling tillsammans med sångaren Sandro Cavazza tog emot priset på scen. Och ögonen började se allt suddigare när Bergling tackade för alla hyllningar av Tim och hans musik. Då fanns det nog inte ett enda torrt öga i Kungsträdgården.

Jag kan inte tänka mig ett finare sätt att hedra en av de största vi haft.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Av: 

Natasha Azarmi

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska superstjärnan om sig själv: ”Är lugnare nu”

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

”Avicii” Tim Bergling

Benjamin Ingrosso

Felix Sandman

Darin Zanyar

Shawn Mendes

Hov1