Rockbjörnen

”Det här kan man inte vänta sig av en man som snart fyller 71”

ROCKBJÖRNEN

Aftonbladets Håkan Steen såg Rolling Stones Europapremiär tillsammans med 20 000 andra på ett utsålt Telenor Arena i Oslo i kväll.

Så bra var rocklegendarerna.

Vad var bäst?

– Mick Jagger. Det var fint att se honom på scen igen efter tragedin med flickvännen L’Wren Scotts självmord i mars. Hungrig och på tå, med lättfotade danssteg och språngmarscher som man sannerligen inte kan vänta sig av en som snart fyller 71.

Vad var sämst?

– Keith Richards obligatoriska parti i mitten är aldrig höjdpunkten på en Stones-show. Hans gamla 80-talsnumer ”Can’t be seen” var dessutom ett märkligt låtval, särdeles seg dussinrock.

Vad förvånade dig?

– Det var generellt lite för ont om överraskningar men Stones plockade i alla fall fram ”Worried about you”, en halvt bortglömd soulpärla från tidigt 80-tal med Jagger i falsett vid pianot.

Hur står sig konserten med tidigare Stones-gig?

– Jag såg dem senast i London 2012, vid premiären för jubileumsturnén ”50 and counting…”. De kändes snäppet mer kreativa och sprakande där, men hela bandet lät hungrigt och spelsuget efter uppehållet. Den som har biljett till i Stockholmsgiget 1 juli lär knappast att bli besviken.

Hur många plus får Rolling Stones?

Betyg: 3 av 5 plus med spets.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på super-tv:n från LG. Spara över 8000 kr! Köp här.

Komplett.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rockbjörnen

/

Rockbjörnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen