Chrissie Hynde får inte liv i klassikerna

ROCKBJÖRNEN

Hyllar svenska kollegorna

1 av 2 | Foto: Chrissie Hynde

En tjomme med fräsig häck pajasdansar i publiken.

Det ser ut som om en på­rökt katt har gjort koreografin. Och det dröjer inte länge förrän samma snubbe jazzar runt uppe på scenen. Han är som den galna pippin i Kalle Ankas jul­afton - överallt.

Inledningsvis är det svårt att veta om muntergöken ingår i showen. När han åmar sig bakom Chrissie Hyndes rygg konstaterar hon lugnt:

”Man tar vad man får.”

Hynde är aktuell med soloskivan ”Stockholm”, inspelad i en svensk stad med samma namn tillsammans med Björn Yttling från Peter Bjorn and John och Jocke Åhlund från Les Big Byrd och Teddybears STHLM.

Välgjorda melodier

Chrissie Hynde hyllar sina svenska kollegor ”Bjorn” och ”Jackie Ahlond” flera gånger. Tyvärr lyckas hon inte göra låtmaterialet rättvisa. Äldre rockmusiker med långa karriärer brukar sällan ha lika många och välgjorda melodier som Chrissie Hynde på ”Stockholm”. Men både nya låtar och gamla Pretenders-klassiker som ”Kid” och ”Don’t get me wrong” känns liv­lösa och distanserade.

Underligt påhitt

Kvar finns den dansande tjommen. Det visar sig vara artisten Zacharias Blad som får en egen mikrofon i ”Dark sunglasses”.

Tja, nu är han åtminstone känd som ett av de underligaste påhitten under festivalsommaren 2014.

Grattis.

ARTIKELN HANDLAR OM