Sigrid Bernson

Nu storsatsar Sigrid Bernson – med en ny singel och YouTube-kanal

Av: 

Agnes Aronsson

ROCKBJÖRNEN

Sigrid Bernson är ett välkänt ansikte från ”Let’s dance” och efter senaste säsongens slut har hon fortsatt träffa danspartnern och artisten Samir Badran.

Nu satsar även hon på en karriär inom musiken.

Under fredagen släpps singeln ”This summer”.

– Jag tror att den är en potentiell sommarhit, säger hon.

Hon har tidigare i år släppt singeln ”Atmosphere” och innan dess medverkat på John De Sohns låt ”Happy hours”. Nu storsatsar Sigrid Bernson, 28, på musikkarriären. Inför släppet med den nya singel ”This summer” möts vi på en uteservering i centrala Stockholm.

– Det är verkligen en sommarlåt, och den lyckas vara peppig och glad utan att bli töntig. Det tycker jag är svårt när man ska skriva en peppig låt, gränsen är hårfin till att det blir Telletubbies av det, säger hon om den nya singeln ”This summer”.

Singeln producerades rekordsnabbt. Bara två veckor har gått sedan hon satte sig ner med låtskrivare, och redan under fredagen släpps den nya låten.

– Att få släppa ”Atmosphere” var väldigt kul för jag tycker att det är en bra låt, men att få släppa den här låten, där jag faktiskt ger en del utav mig själv, och som jag känner är mer speciell, då är det en helt annan känsla, säger hon.

”Kan vara mig själv med Samir”

I ”Let’s dance” i TV4 har hon haft danspartners som Andreas Weise och Erik Segerstedt. Hon har dessutom vunnit tävlingen två gånger, med Anton Hysén och Benjamin Wahlgren. I årets upplaga av det populära programmet tävlade hon med artisten Samir Badran, 27. Och sedan dess har de synts mycket tillsammans.

Vad var det som gjorde att ni klickade så bra i ”Let’s dance”?

– Vi har väldigt roligt för det första, och jag tror att jag är olik de tjejer han brukade träffa och han är väldigt olik de killar jag brukade träffa. Och man märker när samtalsämnena inte tar slut, utan att man verkligen kan vara sig själv, säger hon.

Och väldigt lägligt, precis när samtalet har förts in på hennes medverkan i ”Let’s dance”, kommer Samir Badran åkande på en el-scooter för att lämna hennes plånbok som hon glömt hemma hos honom. I sociala medier har de lagt upp många bilder tillsammans, bland annat från sitt midsommarfirande, och dessutom har de bjussat på en kyssvideo. Men de vill inte officiellt sätta en ”par”-ettikett på sin relation.

– Det är väldigt många som frågar, det är väldigt smickrande. Jag tror att vi själva måste ta reda på det först, innan svenska folket får vara med. Men vi fungerar ju väldigt bra ihop, så det är väldigt kul, och vi har faktiskt ett projekt på gång ihop, säger hon.

Vad är det för ett projekt?

– Vi kommer starta en Youtube-kanal. Det är väldigt roligt. Vi har ju gjort lite olika format med andra tv-program tillsammans. Men vi har ju väldigt kul själva, och om man bara skulle välja helt själva vad vi skulle göra då blir det ju också en annan sak. Så vi tänkte ”varför inte?”, säger hon.

Manus till YouTube-kanalen är delvis skrivet, men ännu har de inte kommit fram till vad de vill fokusera på. Men bestämt är att de satsar ordentligt i slutet på augusti, efter att Sigrid Bernson har fått en veckas semester mellan allt jobb. Resan går till Marbella och hon åker med vänner.

– Och Samir, om han sköter sig, avslöjar hon.

Ni bjussar mycket på er själva i sociala medier, så det är nog inte så konstigt att folk frågar om ni är ett par va?

– Det är verkligen inte konstigt, så är det ju. Och det är också så att det får vi väl skylla oss själva för. Jag tror att folk är nyfikna för vi är väldigt olika, säger hon.

– Vi är natt och dag i väldigt väldigt mycket. Men det är det som är så skönt, för då kan man vara sig själv. Vi pratar verkligen om allt. Han är den snällaste människan jag har träffat. Det är många som inte tror det men det är han verkligen.

Kommer med plånboken..

– Ja, du vet, drar ur locktången och fixar. Det var lite pinsamt att jag glömde plånboken just i dag, säger hon.

Lägger inte dansen på hyllan

Men att satsa på en musikkarriär utesluter definitivt inte annat i Sigrid Bernsons liv. Utöver YouTube-kanalen medverkar hon till hösten i Tobias Karlssons nya musikal ”Dansa samba med mig” som turnérar runt i 15 veckor. Kanske blir det även mer ”Let’s dance” i framtiden, för dansen lägger hon inte på hyllan.

– Jag kommer göra både och, för jag är ändå professionell dansare. Musiken är inte så långt bort från dansen ändå. Det går ganska mycket hand i hand, säger hon.

Du är redan ett välkänt ansikte för många. Tror du att det gynnar dig när du satsar på en musikkarriär?

– Jag tror att det är bra, men samtidigt så tror jag att man blir hårdare dömd. Vi gillar att sätta folk i fack i Sverige, ”här har vi en programledare och här har vi en skådespelare”. Men det finns ju folk som lyckas med att faktiskt jobba mellan gränserna, som David Hellenius eller Måns Zelmerlöw. Man ska göra det man tycker är kul, säger Sigrid Bernson.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Hitta rätt bland sommarens konserter

Publisert:

LÄS VIDARE

Sigrid Bernson: ”Om Samir friade till mig... skulle jag säga ja!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sigrid Bernson

Samir Badran

Let’s dance

Måns Zelmerlöw

Youtube

Sociala medier