Swedish House Mafia toppar lönelistan

ROCKBJÖRNEN

Här är världens tio bäst betalda dj:s

1 av 10 | Foto: 1. Tijs Verwest, 43, mer känd under sitt dj-alias Tiësto.

Holland och USA i topp.

Sedan kommer den svenska maffian.

Forbes har sammanställt en lista över världens bäst betalda dj:s.

Foto: 3. Swedish House Mafia.

Tillsammans tjänar världens tio bäst betalda dj:s mer än basketstjärnorna i Los Angeles Lakers, enligt Forbes.

Den välansedda amerikanska tidsskriften har sammanställt en lista över de artister som blir rikast på elektronisk musik – och det är mycket blågult i lönetoppen.

Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso bildar trojkan Swedish House Mafia. I november sätter en av världens mest populära grupper punkt för sitt samarbete med tre utsålda avskedskonserter i Friends arena i Solna.

– Vi är som bröder. Vi är fortfarande här, Det är inte som om någon har dött. Vi har kommit väldigt, väldigt långt. Men vi kände, "vi slutar att turnera", sa Steve Angello nyligen till Rolling Stone.

Och det verkar inte gå någon nöd på SHM-medlemmarna om de skulle besluta sig för att ta långsemester efter uppbrottet. Enligt Forbes har svenskgruppen tjänat cirka 95 miljoner kronor det senaste året – vilket gör dem till världens tredje bäst betalda dj:s.

Allra bäst tjänar den holländske megastjärnan Tijs Verwest, 43, mer känd under sitt dj-alias Tiësto. Enligt Forbes har artisten tjänat ihop cirka 150 miljoner kronor de senaste tolv månaderna.

Svenska stjärnskottet Tim ”Avicii” Bergling, 22, innehar en tiondeplats på Forbes lista. Stockholmaren uppges ha tjänat 47 miljoner kronor för sina spelningar det senaste året.

ARTIKELN HANDLAR OM