Hon hatade rollen som indiestjärna

avAnton Assarsson

ROCKBJÖRNEN

Marina and the Diamonds: Det var en besvikelse

äntligen popartist Framgångarna har inte uteblivit i Marina and the Diamonds nya karriär. I torsdags var hon förband åt Coldplay på Stockholms Stadion. I går kväll medverkade hon i ”Sommarkrysset”.

I dag är hon firad popstjärna och turnerar med Coldplay.

Annat var det får två år sedan.

Marina and the Dia­monds var hyllad indie­artist – och hatade det.

– För mig var det en besvikelse, säger hon.

Marina and the Diamonds, egentligen Marina Diamandis, brakade in på indiescenen 2010 med albumet ”The family jewels”, som hon skrivit och delvis producerat på egen hand.

Låten ”I am a robot” blev den självklara hiten och karriären såg ut att gå spikrakt uppåt.

Det ingen visste var att Marina Diamandis, 26, avskydde tillvaron. Succén till trots kunde hon inte förlika sig med att vara en ”alternativ” artist.

– Jag ville bli popstjärna. Anledningen till att jag blev indieartist var att ingen ville arbeta med mig. Jag hade inga kontakter, ingen utbildning – sådant som popartister oftast har. Det här var enda sättet men jag tyckte inte om vad jag gjorde.

”Ses som antikrist”

När hon i kväll uppträder i ”Sommarkrysset” gör hon det som fullfjädrad popstjärna, det nya albumet ”Electra heart” låter precis som hon alltid önskat.

Men resan har inte varit lätt. En artist byter inte genre ostraffat, menar hon.

– Människor ser det som ett svek när någon de tycker om börjar jobba för vad de ser som antikrist.

Marina Diamandis brottades själv med beslutet, men eftersom hon ser distansen i popmusiken hon gör valde hon att strunta i vad tidningarna skrev.

Vill vara omtyckt

– Så länge fansen tycker om det spelar inget annat någon roll.

Är det viktigt för dig att vara omtyckt?

– Ja, det finns ingen artist som inte, i alla fall i hemlighet, vill vara omtyckt. Du kan skriva låtar hemma på ditt rum och aldrig visa dem för någon, men väljer att ställa dig på scen i stället. Det gör du för att du vill bli omtyckt.

Marina Diamandis

Namn: Marina Diamandis, alias Marina and the Diamonds. Ålder: 26. Yrke: Musiker. Aktuell: Albumet ”Electra heart” och singeln ”Primadonna”.

ARTIKELN HANDLAR OM