”Det kändes som att de ville köpa ut oss”

ROCKBJÖRNEN

Alice B tackade nej till erbjudande från Live nation

1 av 4 | Foto: Artisten Alice B.

Först fick hon inte betalt trots att hon värmde upp för Håkan Hellström på Ullevi.

Men när nyheten om Alice B och de uteblivna pengarna fick spridning kom Live Nation plötsligt med ett erbjudande.

– Det kändes som att de ville köpa ut oss, säger Alices manager Rasmus Hansén.

Alice B värmde upp för Håkan Hellström inför en rekordpubik på Ullevi 2014 – utan att få betalt.

Men efter att först ha berättat om händelsen i Göteborgs-Posten och senare via ett långt facebook-inlägg hörde plötsligt arrangören Live Nation av sig för en dialog med artisten.

– Vi vill gärna sitta ner med Alice och reda ut vad som hänt och vad som varit överenskommet. Vår ambition är att ha en dialog där alla kan känna sig nöjda, sade Live Nations kommunikationsansvarige Kristofer Åkesson till Nöjesbladet i samband med händelsen.

”Meningslöst möte”

Alice B och hennes manager Rasmus Hansén har nu suttit i ett möte med representanter från Live Nation. Ett möte som enligt Rasmus Hansén mest bestod av ”mycket prat om ingenting”.

– Känslan var att de styrde upp det här mötet mest för att kunna säga att de har gjort det, så att säga. Vi fick inte ut något av det. De pratade om det hela på ett ganska nedvärderande sätt och rabblade självklarheter, säger Rasmus Hansén.

Fick ni något konkret erbjudande?

– Vi fick ett erbjudande som inte var en monstersumma men inte en tusenlapp heller. En ganska lagom summa för att vi skulle ta emot den och hålla tyst, säger han.

Tackade nej

Trots att Live Nation alltså kom med ett konkret erbjudande tänker Alice B inte ta emot några pengar.

– Anledningen till att vi inte tackar ja är för att det känns som att de köper ut oss. Hade Alice fått det här erbjudandet tidigare hade det känts som ett helt okej gage, säger Rasmus Hansén.

Vad händer nu?

– Vi har inget intresse av att dra det här vidare och bråka med arrangörer. Allt vi kan göra är att konstatera att det här har skötts dåligt och oproffsigt från början, vilken är förvånande med tanke på vilken nivå det handlar om.

Alice B vill inte uttala sig mer i frågan, utan hänvisar i stället till sin manager.

Nöjesbladet har även varit i kontakt med Live Nation, som kort och gott svarar att de aldrig kommenterar den dialog de för med enskilda artister.

ARTIKELN HANDLAR OM