Ola Salo gör låten till Pridefestivalen

ROCKBJÖRNEN

EXKLUSIV PREMIÄR: Se videon här för första gången

1 av 7

Lena Philipsson och Marit Bergman är några av dem som har gjort det.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Ola Salo gör årets Pridelåt.

– Jag har alltid känt mig som en del av Pride, säger han.

Foto: 2014 Ola Salo gör årets låt till Pridefestivalen.

Ola Salo, 37, gör årets Pridelåt.

"I got you" handlar om att kärleken övervinner allt.

– Den handlar om kärlekens kraft, det handlar mycket om att man får kraft att strunta i vad andra tycker när man funnit någon att älska. Det är ett budskap som jag tycker både passar Pride och universellt, som kan gälla alla människor, säger han.

Samarbete med Kleerup

Låten, med tydliga syntar och trummor, är producerad av Andreas Kleerup, 35.

– Jag ville ha en producent som verkligen kan trummor. Jag har alltid tyckt att han är en väldigt bra producent och väldigt musikaliskt men jag har också alltid beundrat honom som trummis, säger Ola Salo.

Kleerup gör gärna mer musik med Salo.

– Jag tycker Ola och jag ska åka till en stad någonstans och göra mer musik. Vi är två "one of a kind" och förstår varandra väldigt bra, plus att han är ett låtskrivargeni, säger Kleerup.

Aktuell med ”Så mycket bättre”

Pridefestivalen arrangeras i slutet av juli på Östermalms IP. För Ola Salo har Pridefestivalen alltid varit viktig.

– Jag har en lång relation med Pride och vi har spelat där med The Ark. Jag känner starkt för hbtq-frågor. Jag har alltid känt mig som en del av Pride. Därför är det kul att äntligen få hedersuppdraget att få göra årets pridelåt, säger han.

I sommar är Ola Salo också aktuell med "Så mycket bättre" i TV4. Programmet innebär att det soloalbum som sångaren hade tänkt släppa i år nu skjuts på framtiden.

– Jag har fullt upp med Så mycket bättre till slutet av sommaren vilket gör att jag har fått skjuta fram jobbet med albumet. Förhoppningen är att plattan kommer vinter, vår 2105, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ola Salo

Pride