PRESENTERAS AV

Nominera dina favoriter i årets Rockbjörnen nu

DU bestämmer vem som vinner – nominera

ROCKBJÖRNEN

Är du redo?

Nu går startskottet för Rockbjörnen 2017.

Den 15 augusti avslutas allt med sommarens största musikfest i Kungsträdgården i Stockholm.

Nomineringsfasen är i gång tidigare än någonsin förut.

Men så blir det när den svenska livesommaren inte låtar vänta på sig.

Redan i maj fick Sverige storbesök av världsstjärnor som Ariana Grande, Shawn Mendes och Kiss, samtidigt som bland andra Rockbjörnenfavoriterna Hov1 och Norlie & KKV drar igång sina sommarturnéer.

Redan nu kan du nominera dina favoritartister i åtta kategorier. Den 11 juli presenteras fem finalister i varje kategori som sedan går att rösta på fram till galan i Kungsträdgården den 15 augusti.

– Rockbjörnen är så fantastiskt roligt att arbeta med eftersom läsarna är så engagerade. Över en miljon röster brukar strömma in vilket är riktigt mäktigt och vinnarna vet att det är fansen som röstat fram dem vilket ofta betyder mer än när en jury utsett dem, säger Ylva Niklasson, nöjeschef.

”Betyder jättemycket”

I jämföresle med förra året finns det nu åtta i stället för nio björnar att tävla om. ”Årets hårdock/metal” försvinner och i stället är det fritt fram att nominera artister i den genren i andra kategorier.

– Det är flera kategorier som kommit och gått genom åren. I år tävlar alla genrer i alla kategorier, och hårdrock/metal har ingen egen kategori vilket känns helt naturligt, säger Niklasson.

Förra året blev Miriam Bryant och Håkan Hellström galans stora vinnare framför 10 000 personer i Kungsträdgården i Stockholm när de tog hem flera Rockbjörnar var.

– Det var hård konkurrens. Det är ju publiken som har röstat fram mig så det är jättekul. Det betyder jättemycket att det är folket som har röstat, sa Miriam efteråt.

Även Håkan Hellström var rörd efter sin trippelvinst förra året.

– Jag är jätteglad, jätteglad. Det är otroligt fint. Jag vill bara tacka så himla mycket för det här, för att man får fortsätta med detta. Jag vill tacka för förtroendet, sa han sen.

Nominera dina favoriter till Rockbjörnen här!

Hitta rätt bland sommarens konserter

ARTIKELN HANDLAR OM