PRESENTERAS AV

Zara Larsson om hemmaspelningen: ”Är jättenervös”

Nu ställer sig världsartisten och Rockbjörnen-favoriten på konsertscenen i Sverige igen

1 av 3

avFrida Söderlund

ROCKBJÖRNEN

Hon gör succé över hela världen.

I morgon är Zara Larsson tillbaka på hemmaplan.

– Jag är jättenervös, men jag känner också att jag bara vill kötta, säger hon.

Hon är van nu, Zara Larsson, 19.

Van att resa fram och tillbaka, fram och tillbaka. Mellan Sverige och USA. USA och London. Stockholm och vilket land som nu står på agendan.

Australien och Japan har varit två av de senaste.

Så att hon skulle få ett porträtt i raden av andra svenska stoltheter i Arlandas ankomsthall är väl ingen större överraskning. Speciellt med tanke på de enorma framgångar som svenska popundret skördar världen över just nu.

– Det har verkligen suktat efter den där bilden! Så när jag fick höra att jag skulle få chansen att ha mitt ansikte där på väggen blev jag jätteglad och taggad. Det känns jättekul. Jag känner lite ”äntligen”, säger hon.

Din mamma sa till mig att hon hade velat att du valde en bild där du ler.

– Såklart hon vill. Men man vill ju vara lite cool, ha ha. Jag tycker den är fin!

”Är jättenervöst”

Zara Larsson är på blixtvisit hemma i Sverige för tre spelningar. I morgon på Gröna Lund i Stockholm, på fredag under Summerburst i Göteborg och på lördag under Brännbollsyran i Umeå. Resten av sommaren pekar både mot Europa och USA.

I höst hoppas hon kunde landa en längre period i LA för att börja jobba på album två.

– Det är ganska intensivt, men jag har jätteroligt. Jag har verkligen så kul var jag än åker. Det spelar ingen roll var jag är i världen, jag gör ju samma sak, men tidzonerna kan vara påfrestande, säger hon.

– Men annars är det verkligen bara jättekul. Det jag gör är allt jag vill göra så jag har inte på något sätt tråkigt eller längtar hem för att jag inte vill. Jag har jättekul var jag än är.

Hur skulle du beskriva ditt liv just nu?

– Nu har jag haft några dagar ledigt i London, vilket har varit jätteskönt. Det kommer att bli mycket livespelningar i sommar, vilket jag är väldigt taggad för. Jag har känt att jag inte gjort tillräckligt mycket live. Förra året fick jag göra så mycket fantastiskt roliga saker, men jag fick inte stå på scenen så mycket. Och det är ju ändå därför jag gör det här.

Hur känns det inför Grönan i morgon?

– Jag är jättenervös. Speciellt eftersom jag inte vet hur många som kommer. De som dyker upp dyker upp. Men jag hoppas att det kommer tillräckligt många för att det ska bli lite fest. Jag är så taggad och jag hoppas verkligen folk kommer tycka om showen. Det var ett tag sedan jag körde en riktig show, förutom en gång förra året. Och allting blir ju hela tiden bättre och bättre.

”Rockbjörnen är speciellt”

Är det mer nervöst med hemmaplan?

– Ja, speciellt mellansnacken. Jag hatar att prata mellansnack på svenska för att jag tycker att allt låter ”corny” och töntigt och larvigt. Men ändå är det den lilla biten som ger en connection med publiken, så jag är jättenervös över mellansnacken trots att svenska är mitt första språk. Men annars vill jag bara kötta.

Hur gör du för att peppa dig själv, inför en spelning eller vad det kan vara?

– Gud, vad gör jag... Jag går snabbt till mina vänner, där jag kan känna att jag får positivitet och ny energi och kraft. Det är viktigt att man får luta sig lite på andra människor. Det betyder inte att man är svag, om man tar hjälp kan man må så mycket bättre. Jag älskar att göra det. Att prata med kompisar och familj, som får peppa mig lite.

Det är ingen hemlighet att du är en Rockbjörnenfavorit, du började ta hem priser direkt. Vad har Rockbjörnen betytt för dig?

– Jag tror Rockbjörnen var mitt allra första pris, för ”Uncover” och som ”Årets kvinnliga liveartist”. Det är så kul för att det är folket som röstar. Fansen och de som lyssnar på ens musik. Det känns alltid extra speciellt för att det är folk som tar sig tid och påverkar slutresultatet. Det är så himla kul att få det stödet från den faktiska publiken. Det är ju det man vill ha.

ARTIKELN HANDLAR OM