Dansbandsveckan i Malung 2017

Olle Jönsson om sorgen efter Sven-Erik Magnusson

”Vill inte tänka att han är död”

Av: 

Agnes Aronsson

ROCKBJÖRNEN

I söndags hyllades Sven-Erik Magnusson under Guldklaven-galan på dansbandsveckan i Malung.

Olle Jönsson från Lasse Stefanz var en av dem som sjöng för sin vän.

– Han finns i mitt hjärta och jag vill inte tänka att han är död, säger han när Nöjesbladet träffar honom.

Det var i mars som Sven-Erik Magnusson gick bort efter en tids sjukdom vid en ålder av 74 år. Under Guldklaven-galan hyllades Sven-Ingvars frontman med flera framföranden. En av dem som sjöng för Sven-Erik var Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Han är på plats för att uppträda på Dansbandsveckan för 31:e året i rad.

– Jag hade mina tankar ovan där när jag sjöng. Jag sjöng en gammal låt som heter ”Jag älskar dej ännu” som han sjöng på 60-talet någon gång, och mina tankar gick ju till honom med en gång. Även om jag alltid försöker göra mitt bästa så försökte jag göra det ännu bättre då, säger han.

Olle Jönsson lyssnar inte på särskilt många dansband längre, men det Värmländska bandet har en speciell plats i hans hjärta.

– Fortfarande än i dag så sätter jag på gamla Sven-Ingvars-låtar, för jag tycker att de hade något speciellt. Han hade en sån fruktansvärt bra röst, det var en ärlig röst som nådde fram. Om han sedan sjöng på Värmländska, det spelade ingen roll, skojar han.

Under Sven-Eriks begravning i Karlstad fanns Olle Jönsson på plats, tillsammans med sina bandmedlemmar Christer Ericsson och Gunnar Nilsson.

– Jag har varit på många begravningar, men det är sällan jag tar så illa vid mig som jag gjorde på den för jag tyckte det var väldigt sorgligt.

– Det var väldigt jobbigt. Många av våra hjältar har försvunnit nu, säger han.

”Då gav han upp”

Sven-Erik hade funnits i Olle Jönssons liv i över femtio år. När han var 12 år gammal sjöng han sin första Magnusson-låt, och valet föll på ”Säg inte nej, säg kanske”. Olle inser själv att åren går och att han inte är så ung längre, men hoppas hålla sig frisk ända till slutet.

– Sven-Erik var ju inte det, och när han fick reda på att han inte skulle kunna gå upp på scenen mer, då gav han upp, säger han.

Pratade ni om sjukdomen?

– Nej, han ville ju helst inte prata om det där.

Även Sven-Eriks son Oscar Magnusson var på plats under Guldklaven-galan för att sjunga hyllningslåtar ur Sven-Ingvars låtskatt, något som Olle uppskattade.

– Jag tyckte det kändes väldigt hedersamt, det var ju fantastiskt fint och höra alla som gick upp och sjöng hans låtar och jag trodde kanske att han postumt skulle fått någon heders-Guldklave, att hans son skulle kunna ta emot den. Det tycker jag hade varit en fin hyllning, säger han.

Tänker du mycket på Sven-Erik?

– Alltså saknaden är... Han finns i mitt hjärta och jag vill inte tänka att han är död. Jag tänker att han bara är borta på semester ett tag, säger Olle Jönsson.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Följ med in i Lasse Stefanz turnébuss

ÄMNEN I ARTIKELN

Dansbandsveckan i Malung 2017

Sven-Erik Magnusson

Lasse Stefanz

Dansband

Christer Ericsson

Sven-Ingvars

Dansbandsveckan