”Ett nytt sätt att spela live”

Av: Jon Forsling

Publicerad:
Uppdaterad:

Mando Diao först ut i världsunika ”Livelöpet”

1 av 3
Körde extranummer Björn Dixgård och Gustaf Norén i Mando Diao bjöd fansen på en extralåt efter sin ordinarie spelning i Rockbjörnens live-löp

I kväll klockan 21 smäller det.

Mando Diao blir första band att spela på ”Livelöpet” – Aftonbladets världsunika livesatsning på nätet.

– Det är ett nytt och spännande sätt att spela live, säger gitarristen Gustaf Norén, 29.

När Borlängerockarna Mando Diao går upp på Aftonbladets digitala scen i kväll kommer musikhistoria att skrivas. Konserter har sänts live på nätet förr – men den som har tittat har inte kunnat delta.

Ni som har biljett kommer däremot att kunna chatta med era vänner, klappa händerna, ropa saker till bandet, höja cigarettändaren – till och med ”hångla” till musiken.

”Gemenskapskänsla”

– Eftersom man kan prata med varandra blir det en sorts gemenskapskänsla, oavsett om man sitter i Tokyo eller Tyskland. Det kommer att bli spännande att se vad publiken kommer att göra, säger trumslagaren Samuel Giers, 30, och skrattar.

Han får medhåll av bandets frontfigur, Gustaf Norén, 29.

– Det är ett nytt och spännande sätt att spela live. Det är en cool grej. Det man tidigare har saknat jämfört med ”riktiga” spelningar är ju möjligheten att kunna kommunicera med bandet och varandra, säger han.

Samtidigt är han medveten om att det kommer att kännas annorlunda att stå i en tom studio och veta att en storpublik sitter hemma och tittar.

Tror på konceptet

– Med internet är det svårt att uppskatta hur stort det är. Vi spelade inför 16 000 på Gröna Lund en gång, och du kan ju lätt få det dubbla på nätet utan att få en känsla för det, säger Gustaf Norén och fortsätter:

– Det blir som när man intervjuade sig själv i badet som elvaåring ungefär.

Samuel Giers tror att ”Livelöpet” är här för att stanna.

– Jag tror det här konceptet kommer att utvecklas i framtiden. Man kan se sina favoritband ofta, även om man inte bor i Stockholm eller Göteborg, säger han.

BOKA BILJETT HÄR!

Här är spelschemat

17 augusti: Mando Diao, 21.00

18 augusti: Eric Saade, 21.00

20 augusti: The Ark, 21.00

22 augusti: Salem Al Fakir, 21.00

23 augusti: Ola Svensson, 21.00

24 augusti: Robyn, 21.00

25 augusti: Anna Bergendahl, 21.00

Skynda att boka biljetter gratis här!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN