Rockbjörnen

Gigi Hamilton tog en paus - i 25 år: ”Varit mamma på heltid”

Av: 

Torbjörn Ek

ROCKBJÖRNEN

Rådet från Paul McCartney fick ”Style”-stjärnan att släppa nytt

Hon tog en paus efter Style - som varade i 25 år.

Men nu är tiden som ”mamma på heltid” över för Gigi Hamilton.

Tack vare rådet från Paul McCartney släpper hon nu en ny soloplatta.

Rådet kom från Paul McCartney på en fest på 90-talet.

– Det var helt fantastiskt. Vi satt och pratade och han lärde mig att ta tillvara på alla små stunder av inspiration. Så fort man får en idé, ett infall, en tanke, så ska man skriva ner det. För det kan man göra något magiskt av senare.

”Ville ta en paus”

Och nu har superstjärnans råd blivit till ett soloalbum. Gigi Hamiltons första sedan 1991. 36 år efter genombrottet med gruppen Freestyle och låtar som ”Vill ha dej” och ”Fantasi” och därefter i gruppen Style.

– Jag var så ung när vi började. Efter de där fantastiska åren med Freestyle och Style så var jag väldigt trött. Jag kände att jag ville ta en liten paus från musiken, säger hon.

Pausen har i stort sett varat sedan hon släppte sitt enda soloalbum 1991, två år efter att Style splittrats.

Visst har hon gjort ett antal nostalgiska återföreningar med sina gamla parhästar, Tommy Ekman, 55, och Christer Sandelin, 54, från Style. Bland annat när de tävlade i Melodifestivalen 2003 med låten ”Stay the night” och sen turnerade i Sverige den följande sommaren.

”Mamma på heltid”

– Jag hade träffat min man som bodde i New York, så vi flyttade dit. Sen fick vi tillfälle att flytta till Tokyo och sen kom mina barn. Så jag var mamma på heltid kan man säga, men jag har en studio hemma. Och så har ju Christer och Tommy lockat hem mig många gånger för roliga projekt. Varenda gång så har jag tänkt att det är ju det här jag vill göra, det här måste jag hålla på med mera.

Men inte förrän nu har alla de där idéerna som hon samlat på sig efter Paul McCartneys råd blivit till ett färdigt album. Nu när hennes söner Lancelot, 20, och Cazamere, 18, flyttat hemifrån.

Fått mer tid

Är det för att tiden som ”mamma på heltid” är över som du bestämt dig för att satsa på artistkarriären igen?

– Oj, jag har inte tänkt på det så, men det kanske stämmer. Jag har ju fått mer tid nu när de blivit äldre. Tiden när de behöver passning är ju förbi, säger hon.

Första singeln ”Promises” släpps den 26 augusti och ett album kommer den 30 september. Där har Tommy Ekman varit med och skrivit ett par svenska texter.

– Vi syns inte så ofta som jag vill, jag, Tommy och Christer. Det blir mest att vi hörs på Facebook, men de är som mina storebröder. Vi spelar ihop ibland. Senast var för några år sen, i Skutskär, en Freestyle-spelning. Det skulle jag kunna göra om och om igen, det var magiskt.

Men då handlar det om nostalgi?

– Ja, ren nostalgi, på hög nivå, säger hon och skrattar.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Arrividerci, Avicii: ”Han är den mest begåvade låtskrivaren”

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen