Iron Maidens plan kör fans till fotbolls-EM

avLinn Elmervik, Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

... Medan bandet gör sig redo för konsert

1 av 5

Iron Maiden är i Sverige.

Men från och med i dag får bandet klara sig utan sin jumbojet ”Ed Force One”.

Nu kör planet 350 isländska fans till fotbolls-EM i Frankrike, skriver Loudwire.

Samtidigt laddar hårdrocksbandet för sin spelning på Ullevi.

Tipsa | Aftonbladet

I går landade Iron Maiden i Göteborg med anledning av sin spelning på Ullevi i kväll. Konserten är en del av världsturnén ”The Book of Souls World Tour”.

Den brittiska hårdrocksgruppen har tidigare flugit till spelningarna i sitt privatplan ”Ed Force One”, men flygturen till Göteborg blev den sista.

Nu har planet, som leasats från isländska Air Atlanta Icelandic, fått ett annat uppdrag.

Är sportintresserade

I skrivande stund fraktar ”Ed Force One” isländska fans till fotbolls-EM i Marseille. Ett isländskt crew har flugit planet till Island och hämtat upp de 350 fotbollssupportrarna som ska se matchen mellan Island och Ungern i morgon.

Iron Maiden är kända för sitt stora sportintresse. Basisten Steve Harris spelade under två år fotboll på heltid i laget West Ham United.

Smith laddar upp med fisketur

Förra gången Iron Maiden spelade på Ullevi var 2011. Då laddade Steve Harris upp med att spela just fotboll – mot personal från krogen Paddingtons.

Men i dag blir det ingen fotbollsmatch, enligt källor till Nöjesbladet.

Bandet verkar ta det väldigt lugnt inför kvällens spelning. Den enda som har setts gå ut från Elite Park Avenue Hotel under fredagen är Adrian Smith, som kom ut med fiskeutrustning och tältstol.

Han återvände till hotellet senare på eftermiddagen, men hämtades upp vid 16.30 igen av en svart bil vid en sidoingång. Bilen körde i riktning mot Ullevi.

Cirka en timme senare lämnade Steve Harris hotellet, också han via sidoingången.

Drack öl på Dubliners

Även på torsdagen tog bandet det ganska lugnt och de flesta stannade inne på hotellet. Trummisen Nicko McBrain var den enda som tog sig ut under dagen och på kvällen besökte han en Kina-restaurang nära hotellet.

Under kvällen kom Adrian Smith och Dave Murray ut en liten sväng från hotellet för att skriva autografer.

Janick Gers valde att ge sig ut i Göteborgs nattliv och gick till Dubliners för att dricka öl. Enligt uppgifter till Nöjesbladet ska han ha varit på gott humör och diskuterade EM-matchen mellan Tyskland och Polen. Vid 01-tiden gick han tillbaka till hotellet igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Ullevi