Rockbjörnen

Frisören sätter plus på Gessles kalufser

ROCKBJÖRNEN

 Nästa år fyller Gyllene Tider 35 år som band.

 Och för sångaren Per Gessle har det blivit nästan lika många frisyrer.

 Vissa mer lyckade än andra.

 Steve Terry, frisör på Sofis mode, sätter plus på hårsvallen.

1980

Betyg: 4 av 5 plus

Steves motivering: En hockeyfrilla är vad det är. Den är så fel, men ändå så rätt. Jag tycker han ser cool ut, med tanke på att det är i Sverige på 80-talet.

1992

Steves motivering: Han är väldigt söt i denna. Men ur ett frisyrperspektiv är det bara så fel. Men det är tidigt 90-tal och pudelrock var hett på den tiden. Så det är inte helt fel ute, men håret var inte kul.

1995

Betyg: 3 av 5 plus

Steves motivering:En klar förbättring. Jag gillar Per Gessle mycket mer när han har långt hår. Det är mycket, mycket coolare. Han har ett långt ansikte, det är därför frisyren 1992 inte riktigt funkade. Den var helt fel för honom. Här försöker han inte lika hårt, det passar honom bättre.

1999

Betyg: 1 av 5 plus

Steves motivering: Fan, herregud. Nej, nej, nej. Han är en popkille. Jag gillar att han står för det han är och skiter i vad andra tycker. Det är jävligt bra. Men den här passar inte honom. Det här är inte en ung killes coola frisyr. Det är bara inte rätt.

2003

Betyg: 3 av 5 plus

Steves motivering: Det är en förbättring från 99. Färgen är mycket, mycket bättre. Han får mer attityd. Även om den inte är perfekt är det en klar förbättring. Den här känns ganska mycket Per Gessle. Det är lite mer längd i nacken och färgen är mycket bättre. Den förra var jättesnäll. Den här är mörkare och coolare.

2004

Betyg: 2 av 5 plus

Steves motivering: Lite återfall. Det är för snällt igen. Jag föredrar honom med mörkare hår. Han försöker ofta för hårt. Håret tar över. Det ska inte vara i fokus utan ska komplettera. På Per Gessle ser du ofta håret först. Per Gessle är mycket coolare än sitt hår. Jag har alltid kämpat med hans hår. Han har varit coolare än sitt hår genom åren.

2008

Betyg: 4 av 5 plus

Steves motivering: Bättre igen. Här har han gått för en hårdare struktur. Lite mer bredd på sidorna. Han ser mer brittpop ut. Jag tror han har försökt gå dit genom åren men inte lyckats. Han kommer närmare här. Man får en feeling av Oasis-bröderna. Brittpop-frisyren är tidlös. Det här är coolt och har mycket mer attityd.

2013

Betyg: 5 av 5 plus

Steves motivering: Jag gillar denna. Jag såg honom på ”Allsång på Skansen” och tyckte att han var coolare än någonsin. Han såg bekväm ut i sig själv. Han försökte inte för hårt med håret och kläderna utan lät musiken stå i centrum. Den passar hans ansikte och hans stil. Färgen är cool. Nu känns det som att han har hittat hem.

Steve Terry

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rockbjörnen

/

Rockbjörnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen