Uppgifter: Peace & Love tar tillbaka Kartellen

Av: Helena Trus, Joakim Wedholm

Publicerad:

Festivalen ångrar sig efter de massiva artistprotesterna

1 av 3
Sebastian Stakset är frontfigur i Kartellen och upprörs av att hans grupp sägs gå emot Peace & love-festivalens värderingar. ”Vi tror också på en demokratisk lösning på alla problem”, säger han.

Peace & Love-festivalen slängde ut Kartellen på grund av gruppens politiska ställningstaganden.

Men efter massiva protester från artisteliten och flera avhopp från festivalen tar de tillbaka allt.

Nu bjuder de in Kartellen igen, enligt en källa med insyn.

Dalarnas tidningar bröt samarbetet med ”Peace & love” – för att hiphopgruppen Kartellen skulle medverka. Då beslöt sig festivalen för att sparka ut gruppen, på grund av att de tagit politisk ställning. Något som festivalen säger sig vilja stå fria från.

Får komma tillbaka

Vad som följde var inte mindre än ett massivt uppror från flera artister som skulle uppträda. Flera gick så långt att de gick ut och berättade att de ställde in sina framträdanden på Peace & Love. Ebbot kallade festivalens agerande för fjantigt och Stefan Sundström varnade för brott mot yttrandefriheten.

Men nu verkar protesterna gett resultat. Enligt en källa med insyn kommer festivalen be Kartellen komma tillbaka och spela.

Enligt uppgifter har festivalen under dagen samtalat med representanter från bandet och kommer inom kort gå ut med att de bjuder in bandet igen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN