E-type: Jag jobbar på ny platta

1 av 2
E-type jobbar på ny platta.
ROCKBJÖRNEN

Han har inte gjort musik på fem år – men nu är det dags.

E-Type tänker släppa en hit till våren.

– Jag är ändå samma kille som gjorde ”Angels crying” för många år sedan, säger han.

När Nöjesbladet springer på Martin ”E-Type” Eriksson på Rockbjörnen-galan är han glad i hågen och smuttar på en öl. Och då kommer avslöjandet.

Han har börjat jobba med ny musik.

– Jag flyttar precis in i en ny studio i Gamla stan och har börjat skriva låtar. Jag har inte gjort ett handtag på fem år, musikaliskt, förutom att turnera. Jag tänkte börja i hörnan, du vet, ladda ner sköna mjukvaror, titta vad som finns och försöka göra E-Type i dag. Om det går, säger han.

Han har spelat live minst ett par gånger i veckan de senaste 15 åren, men senast han släppte ny musik var EP:n ”Back 2 Life” år 2011. Han tror att han kan få ihop något bra i musikväg, men är inte säker.

– Jag är ändå samma kille som gjorde ”Angels crying” för många år sen, så det borde ju finnas någon bra refräng kvar i hjärnan. Men att få den applicerad i dag? Jag vet inte, jag är väldigt ödmjuk inför att det kanske inte går, men det kanske också blir skitbra. Jag lovar att göra mitt bästa, säger han.

Ska du göra ett helt album?

– Nä, vi börjar med en hit, säger han och flinar.

E-Type hoppas på att få sin hit till våren. Han har dock ett problem: att han inte kan få respons av Denniz Pop, som gick bort 1998, och Max Martin, som numer bor i USA.

– Jag ska tvinga Shellback, Johan Schuster, att lyssna någon dag. Men jag vill göra 3-4 seriösa låtar först, säger han.

Hur många har du nu?

E-Type tvekar.

– Två kanske. Två låtar som jag skulle kunna sätta på här (han gör en svepande handrörelse mot Rockbjörnen-vimlet) och säga ”det här har jag gjort”. Men sen har jag 222 låtar som man bara ”äh shit, jag vågar inte, det här vetefan vad det är”.

ARTIKELN HANDLAR OM