Sabaton

Thobbe Englund lämnar Sabaton

Av: 

Louise Åström

ROCKBJÖRNEN

Vill ha ett lugnare liv

Sabaton blir av med sin gitarrist.

Thobbe Englund väljer nu att lämna bandet.
– Vi haft det riktigt roligt och det finns ett band mellan oss som inte kan brytas, skriver han på bandets hemsida.

Thorbjörn ”Thobbe” Englund, gitarrist i Sabaton, har valt att lämna bandet, meddelar Sabaton på sin hemsida. Anledningen är att han vill ta det lugnare och inte ägna så mycket tid åt att turnera. Thobbe har spelat i bandet sedan 2012.
– Jag tror på att alltid följa hjärtat. De senaste åren har jag blivit allt mer medveten om vad som skulle få mig att känna riktig glädje och det är att att utöka min egna kreativitet i kombination med ett mer stillsamt liv där jag inte turnerar i ljusets hastighet året runt, skriver han på hemsidan.

Kommer sakna fansen

Thobbe Englund meddelar också att han kommer att sakna fansen, men att han kommer att fortsätta med musiken. Han avslutar med att säga hur nära alla i bandet kommit varandra.
– Vi har blivit som bröder. Tillsammans med det bästa crewet i världen har vi haft det riktigt roligt och det finns ett band mellan oss som inte kan brytas, skriver han på hemsidan.

Resterande medlemmar önskar honom lycka till på vägen.

– Vi önskar honom all lycka i framtiden och vi tackar honom för alla bra år och de fantastiska stunderna vi delat både på och av scenen, skriver bandet på hemsidan.

Har haft tidigare avhopp

Det här är inte första gången en bandmedlem väljer att lämna Sabaton. Inför albumet ”Heroes” som släpptes år 2014 valde de fyra medlemmarna Daniel Mullback, Rikard Sundén, Oskar Montelius och Daniel Myhr hade lämnat bandet. I en stor intervju med Nöjesbladet berättade sångaren Joakim Brodén att det skapade stress inför inspelningen av skivan. Han sa också att det kändes spänt med de avhoppade medlemmarna till en början, men att han hunnit smälta det mer efter att det gått ett halvår.
–Att inse att vi ville olika saker gjorde nog mer ont än vi trodde att det skulle göra. Ska man vara elak så var det nog värre personligen än det var karriärmässigt att gå skilda vägar, sa han i intervjun.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Håkan i stor intervju: ”Sex och Hellström hör inte ihop”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sabaton

Rockbjörnen