"Rör sig på arenan som vem som helst”

avLinn Elmervik

ROCKBJÖRNEN

Personal på Ullevi om Bruce Springsteen

1 av 4 | Foto: Niclas Hammarström
"Bruce Springsteen and the E Street band" på Ullevi 2012

Han är världens mest sympatiska stjärna. Åtminstone om man ska tro ryktena som omgärdar Bruce Springsteen, 66.

Och när rockgiganten anländer till Sverige tas han emot med öppna armar av arrangörer och personal.

– Det är inga konstigheter. Han är en vanlig enkel människa som går där och spankulerar, säger Lennart Alexandersson, fastighetstekniker på Ullevi.

Bruce Springsteen är tillbaka. I sommar gör han totalt tre spelningar på Ullevi i Göteborg och biljetterna är slut sedan länge.

Konserterna är inte de första. ”Bossen” har besökt Sverige och Ullevi åtskilliga gånger de senaste åren. Och personalen på evenemangsbolaget Got Event i Göteborg välkomnar hans återbesök med öppna armar.

Lennart Alexandersson är fastighetstekniker på Ullevi och har varit med på alla Bruce Springsteen-spelningar sedan 1982. Han ansvarar för flera praktiska delar av arrangemanget och har stött på artisten flera gånger.

– Vi kan inte gå in på hans område, men däremot kommer han på våra. Han rör sig ute på arenan som vem som helst.

”Har sagt hello”

Har du pratat med honom?

– Jag har bara hejat. Vi har inte haft någon konversation, men jag har sprungit på honom i någon korridor och sagt ”Hello”.

Lennart Alexandersson har fått ett bra intryck av Springsteen.

– Han verkar mycket sympatisk och väldigt enkel. Det är inga konstigheter. Han är en vanlig enkel människa som går där och spankulerar, säger han.

Till skillnad från andra världsstjärnor som spelat på Ullevi brukar Bruce Springsteen inte ha någon milslång kravlista. Men ett år dök det upp ett ovanligt önskemål, minns Lennart Alexandersson.

– Jag kommer inte ihåg när det var, men ett år hade han med sig familjen och barnen. Då ville han ha en spjälsäng och vi fick åka ut på stan och hämta en. Det gick bra och den fanns på plats, men om den användes vet jag inte, säger han.

Bruce Springsteen spelar på Ullevi den 25 och 27 juni och den 23 juli. Spelningarna är en del av rockgigantens ”The River Tour”.

ARTIKELN HANDLAR OM