PRESENTERAS AV

Klart: Cherrie spelar på Rockbjörnen: ”Det kommer bli stor fest”

avMathilde Albinsson

1 av 5 | Foto: Marcus Ericsson / AFTONBLADET / 85729

Sveriges nya r’n’b-drottning är klar för Rockbjörnen.

Cherrie är en av galans liveakter.

– Det känns asbra. Jag tror det kommer bli en stor fest, säger hon.

Rockbjörnens artistuppställning utökas med ytterligare ett maffigt namn – Cherrie.

– Det ska bli jättekul. Jag förväntar mig mycket energi, roliga kändisar och bra folk, säger Cherrie och avslöjar samtidigt att hon kommer premiärspela en ny låt på galan.

Titeln på den nya låten håller hon hemlig fram till dess, men avslöjar att hon skrivit den för att uppmuntra andra att följa sina mål och drömmar: ”Kan jag, så kan du”, säger Cherrie.

– Jag är ganska känd för att göra rätt känslig musik, men den här har en ny energi och är mycket mer glad, peppande och positiv. Jag har hållit mig i studio ganska mycket så jag är bara peppad på att få komma ut och köra. Det känns asbra. Jag tror det kommer bli en stor fest, säger hon.

Slog igenom med ”Tabanja”

Sherihan ”Cherrie” Hersi är Sveriges nya r’n’b-stjärna. Hon har varit lite av en lokalkändis i hemförorten Rinkeby en längre tid, men slog igenom 2015 med singeln ”Tabanja”.

Hon har samarbetat med artister som Silvana Imam och Seinabo Sey. 2016 utsågs hon till årets nykomling vid Grammisgalan 2016 och kammade året därefter hem titeln årets hiphop/soul och nominerades även till årets album.

– Det har hänt mycket, och jag försöker ta en dag i taget och vara ödmjuk i det här, men det kommer komma ännu större grejer under höst och nästa år. Så jag försöker bara jobba hårt för det och alltid toppa mig själv.

Rockbjörnen är fansens musikpris och den stora galan går av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm den 15 augusti. Galan är gratis för alla och går också att se live på Aftonbladet.se eller Splay TV:s Youtubekanal.

På galan uppträder förutom Cherrie även Wiktoria, De vet du, Kamferdrops, Benjamin Ingrosso och Silentó.

ARTIKELN HANDLAR OM