Günther är tillbaka med en rumplåt ”efter alla tragedier”

Här är nya videon: ”Jag vill sprida kärlek”

Han vill stryka ett streck över Zara Larsson-bråket.

Med nya låten visar Günther rumpan – och sjunger om att våga vara sig själv.

– Jag vill sprida kärlek och musik, säger han.

Günther (Mats Söderlund, 48) är tillbaka med en ny låt, som han beskriver med ett ord: ”kärlek”.

– Under det senaste året har det varit så otroligt mycket tragedi i vårt samhälle. Jag skulle egentligen släppa en annan låt men jag kände att det behövdes sprida kärlek. Livet och kärlek, säger han.

”No pantalones” heter den – inga byxor?

– Precis, det är mer ”open your mind”, att släppa sin gard och våga leva som man är. Var och en får tolka en text som de vill. Det är en flört med mina tidigare låtar. Jag gillar att gå över gränsen för att se vad som händer, den är ju väldigt rumsren.

Jag såg en konvolutbild med... är det din rumpa?

– Ja. Haha. Ja, det är min rumpa.

”Vill vända det sexuella spelet”

– Är det någon svensk artist som sexualiserar mannen så är det jag. Jag vill vara en entertainer. I början såg alla bara tjejerna runt mig, men inte att jag visade rumpan för att jag ville vända på det sexuella spelet där kvinnor alltid plockas in av gubbväldet som ska säljas med sex. Jag ville få fram en debatt.

Var de lättklädda tjejerna en ironi som inte kom fram riktigt menar du?

– I början gjorde jag sommarlåtar varje år och då kom bikinis automatiskt. Jag älskar vackra människor precis som jag älskar vackra ting. Men jag ville också visa upp motsatsen. De dumma ser kanske bara det ytliga.

– Jag är man, medelålders och uttrycker mig sexuellt i min musik, då blir det automatiskt snuskigt utan att folk ser vad det handlar om. Man har inte rätt att uttrycka sig om man är över 25 år.

Attackerade Zara Larsson

Förra året blev det stora rubriker när han kallat Zara Larsson för ”fjortisbrud”.

– Det var en åsikt ur mitt privata flöde som togs ur sitt sammanhang. Jag vill bara sprida kärlek och musik.

Men du skrev det du skrev.

– Ja, det handlade om hybris kring namnen på en affisch som sedan blev en genusfråga och plockades ur sitt sammanhang av tidningarna.

Var inte grunden till bråket den felvinklade artikel i en tidning där det stod att hon ville stå som en av huvudakterna när hon egentligen kritiserade att det inte fanns några kvinnor i toppen bland alla män?

– Jo, du ser. Det är media som ligger bakom detta. Även om jag vet hur media fungerar så läste jag det som att det var hennes ord och svarade på något felciterat.

”Ställer någon Zara mot väggen?”

Så hela bråket var helt onödigt?

– Ja. Så måste det ju vara. Men jag sa inget otrevligt om henne förutom det med fjortis. Sedan svarade hon att jag skulle vara ”död” och ”fuck Günther”. Frågar någon henne om det var rätt att uttrycka sig så? Det var direkt personangrepp. Men nu tycker jag att vi stryker detta. Jag vill sprida kärlek.

Okej. Vad har du gjort sedan senaste låten?

– I 14 år har jag spelat på allt från klubbar till arenor, i sommar spelar jag i Norden och Europa. Det senaste året har jag suttit i studion och har massor av material, jag vet inte om det blir en ep eller ett album men det kommer mer musik i höst.

Publisert:

LÄS VIDARE