Lauryn Hill spelar i Sandviken

avRebecca Haimi

ROCKBJÖRNEN

Gör sin enda Sverigespelning i Göransson arena

1 av 2
Lauryn Hill.

Efter 50 Cent, nu kommer nästa stora bokning – till Sandviken.

Lauryn Hill är klar för spelning i Göransson arena.

– Jag vet inte varför hon väljer oss, säger Fredrik Granting, vd för arenan.

Paris, London, Hamburg, Düsseldorf, Köpenhamn och Sandviken. Så ser turnéplanen ut för r&b- och rapartisten Lauryn Hill, 38.

Senast Lauryn Hill spelade i Sverige var i januari 2012. Då gav hon en konsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Varför valet nu faller på Sandviken är oklart.

– Ja, varför väljer hon oss? Ha ha! Det är skitkul om man tittar på resten av turnéplanen, London, Paris, Tyskland... Det är kul att hon ändå sa ok till oss, säger Fredrik Granting, vd för Göransson arena.

Du låter lite förvånad?

– Nja, vi har jobbat det senaste halvåret med att få till en sådan här bokning. De är inte helt lätta att få tag i. Sedan vi fick reda på att hon skulle ut på turné har vi varit väldigt aktiva, säger Fredrik Granting.

Siktar högt

Tidigare har bland annat rapparen 50 Cent spelat i arenan i Sandviken. Fredrik Granting arbetar aktivt med att få till fler stora spelningar. Och de ska vara Sverigeexklusiva.

– Annars är jag inte intresserad. Vi siktar på att ha fem stora spelningar om året. Om man har tio stora bokningar i pipeline så är det tillslut någon som slinker in. Den här bokningen har vi jobbat med att få till sedan jul, säger han.

Roligare utanför storstäderna

Nu pågår förhandlingar om att knyta nästa stora internationella artistbesök till Sandviken. Göransson arena anlitar bokaren Maloney concerts.

– I maj spelar i stort sett alla stora artister i Stockholm, men det finns en publik och en plattform för konserter över hela Sverige. Det är roligare för artisten att spela på lite mer exotiska platser än storstäderna, säger David Maloney, grundare av Maloney concerts.

Bad Lauryn Hill om att få spela i Sandviken?

– Hon ville spela i Sverige, och spelade i Stockholm sista. Nu kände hon för att proav på någonting nytt. Sandviken har ett stort upptagningsområde.

Lauryn Hill ligger bland annat bakom hiten ”Everything is everything”.

Hon kommer till Sandviken den 11 september.

ARTIKELN HANDLAR OM