Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

The Fooos show hotad

Panikläge när Ogge har fått talförbud - läkare måste vara på plats i Örebro

Oscar ”OG” Molander har tappat rösten.

Inför kvällens The Fooo-konsert i Örebro har bandmedlemmen talförbud.

– Det är lite panikläge, säger Felix Sandman.

Pojkbandet The Fooo drog igång sin fem städer långa turné ”The Fooo Experience” förra lördagen. I kväll når turnén Örebro – men konserten hotas av att bandmedlemmen Oscar ”OG” Molander, 17, tappat rösten.

Tappat rösten helt

En förkylning har slagit ut stämbanden och Molander har fått talförbud av sin sångpedagog.

– Det är lite panikläge faktiskt. Han har tappat rösten helt så han måste återhämta sig. Det är lite brådis, säger Felix Sandman, 15.

Två dagar efter kvällens spelning väntar en konsert i Lin­köping och tre dagar senare står The Fooo på scenen i Helsingborg.

– Vi har läkare på plats som enbart kommer att fokusera på killarnas hälsa. Det är super­viktigt att det går bra i morgon, men det är ännu viktigare att killarna mår bra, säger The Fooos manager Daff Kjellström.

Flera av medlemmarna har tampats mot förkylningar under veckan. The Fooos scenshow bygger inte bara på sång utan också på komplicerade dansnummer som kräver fysisk ansträngning från alla på scenen.

”Vi håller tummarna”

– Vi får komma på något sätt att lösa det. Det går säkert att lösa. Sedan blir det som det blir. Vi får ta över lite av hans delar och han får köra lite mindre dans, säger Omar Rudberg, 15.

Oscar ”OG” Molander har vilat från olika åtaganden under veckan för att kunna återhämta sig så fort som möjligt.

– Vi är nervösa inför Ogges framträdande, men vi håller tummarna för att han ska bli frisk, säger Daff Kjellström.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN