Rockbjörnen

”Folk har köat hela natten”

Rockbjörnen 2018: Bara timmar kvar till årets stora musikfest – gratis i Kungsträdgården i Stockholm

Av: 

Torbjörn Ek

ROCKBJÖRNEN

Fans har köat hela natten för att få de bästa platserna.

I kväll är det dags för Rockbjörnen 2018 – fansens eget musikpris.

– Det är ju helt objektivt den bästa kvällen på året, säger programledaren Frida Söderlund.

Fansen har själva tagit fram de nominerade, det är också fansen som har röstat.

Totalt har över en miljon röster kommit in, det gör Rockbjörnen till Sveriges största musikpris och också Sveriges äldsta. Bara Rockbjörnen har delats ut varje år sedan 1979.

Gratis att komma och se galan

Ikväll äger äntligen den stora galan rum i Kungsträdgården i Stockholm och det är gratis för alla som vill komma och titta. Dessutom sänds galan även gratis på aftonbladet.se, Splay och Facebook.

– Det är ju helt objektivt den bästa kvällen på året, säger Frida Söderlund, 26, som leder galan tillsammans med Daniel Norberg, 28.

– Det som gör det är det extrema engagemanget, det är sällan man får se det så tydligt. Det är folk som har nominerat, det är folk som har röstat fram den här artisterna.

Köat hela natten

Repetitionerna har pågått i Kungsträdgården i flera dagar och fans som vill få de bästa platserna har köat hela natten.

– Folk har köat sen igår, kom ihåg att det här är gratis men sen igår har de suttit längst fram vid kravallen, säger Frida Söderlund.

Totalt delas åtta priser ut, till Sveriges bästa liveartister. Att Kungsträdgården kommer vara fullsatt gör inte Daniel Norberg särskilt nervös. Påstår han i alla fall.

– Jag har dansat och gjort bort mig i tv hela våren så jag känner att jag kan göra vad som helst på en scen nu utan att vara nervös. Men det är en väldigt häftig känsla att få stå där uppe, säger han.

Hoppas på bra tacktal

Vad gäller tacktalen brukar det vara lite si och så när det kommer till svenska galor, åtminstone om man jämför med stora amerikanska prisutdelningar som Oscars, Emmy- och Grammy-galorna. Men Frida Söderlund hoppas att årets Rockbjörnen-vinnare ska visa vad de går för:

– De brukar inte vara så bra på det, men jag har ändå förhoppning på en eller två vinnare som skulle kunna leverera, säger hon.

Men Daniel tycker att det är okej med lite mer improviserade glädjeyttringar:

– Det är fånigt med tacktal också för om an har ett jättebra tacktal så har man ju övat in det på förhand och då har man ju lite hybris, säger han.

Rockbjörnen 2018 börjar 19.30 och uppträder gör bland andra The Vamps, Lamix, Peg Parnevik, Martin Jensen, och Rebecca & Fiona.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Sandmans besked: Hollywood nästa

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

Frida Söderlund

Daniel Norberg