Rockbjörnen

Jerry Williams får extra kick i raggaridyllen

Av: 

Joacim Forsén

Jerka har fullt tryck i pipan.
Jerka har fullt tryck i pipan.

ROCKBJÖRNEN

JÄRVSÖ Det är vindstilla och ljummet i Järvsös vackra kulturby Stenegård. Solen håller precis på att sänka sig bakom scenen, speglar sig i Ljusnan och växlar björkarnas gröna färg till svagt kvällsgul. Det är svårt att inte förälska sig i konsertinramningen.

För Jerry Williams är idyllen givetvis perfekt att inleda en festival- och folkparksturné i. Få är lika förknippade med just sådana här svenska sommarmiljöer. Framför ett hav av bygdens raggare, lokala mc-gänget, ärrade pensionärer och picknickföräldrar som lämnat bort barnen för att ta några plastmuggsöl visar sångaren ett brett spann av karriären.

Premiären trygg och rockmysig

Först lite försiktigt. Sedan allt säkrare och stabilare. Med första halvtimmen avklarad låter Jerka lika stark som han ser ut. Med ett fem man stort och tajt band, då och då förstärkt av en blåstrio, blir premiären trygg, genuin och rockmysig.

Fler och fler lämnar campingstolarna i grässlänten för att i stället dansa loss framför scenen.

Det göder 70-åringen. När Jerry till slut radar upp sina största hits bland extranumren får både han och bandet den där energiknuffen som varit sångarens signum under hela den imponerande 50 år långa karriären.

Den kvarten andas lika mycket folkparksnostalgi som jänkarbilarna som står parkerade bakom scenen.

ANNONS

Köp 2 få den billigaste för halva priset - utvalda vitvaror, hushåll & personvård hos MediaMarkt.

Extern länk från MediaMarkt SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen