”Hon har gett mitt liv en större dimension”

Flickvännen förändrade hans liv

Han är redan årets manliga liveartist.

För Nöjesbladet avslöjar Timbuktu nu planerna på utlandslansering, hur flickvännen förändrat hans liv och hur han hittade sin försvunna glädje för musiken.

– Det är något som förändrats hos mig, säger han.

Jason ”Timbuktu” Diakité tillsammans med flickvännen Ronja Ljunghager på Elle-galan i januari.
Jason ”Timbuktu” Diakité tillsammans med flickvännen Ronja Ljunghager på Elle-galan i januari.

I går fick Jason Diakité ta emot publikens jubel. Det var en rörd 37-åring som utsågs till årets bästa manliga liveartist.

– Att få ett pris framröstat av folk som varit på våra spelningar är otroligt. Det är på scenen som musiken uppstår, säger han.

”Aldrig varit så bra”

Utmärkelsen kunde inte ha kommit lämpligare, berättar han. Timbuktu och Damn! firar i höst tio år tillsammans, de släpper sitt första gemensamma studioalbum och gör sin största inomhusspelning, på Hovet i Stockholm.

– Vi har aldrig fått så bra recensioner, aldrig haft så mycket publik och aldrig varit så här bra. Så den här Rockbjörnen kommer när den är som allra mest välförtjänt, säger han.

Jason Diakité har lämnat en tung tid bakom sig. För några år sedan tappade han gnistan för musiken, han ville inte längre stå på scen.

– Sammanhållningen i bandet, våra spelningar och glädjen i att skriva texter har hjälpt mig hitta tillbaka. Men ett tag hade jag ingen glädje för musik över huvud taget, säger han.

Tackar tjejen

Det är flickvännen, Ronja Ljunghager, som hjälpt Jason Diakité att hitta sig själv.

– Jag har henne att tacka för så mycket, hon har gett mitt liv en större dimension. Det är den största förändringen i mitt liv.

Efter att ha levt i en bubbla bestående av turnéer och studiotid i mer än tio år trodde han inte att något annat kunde kännas lika bra.

– När jag träffade henne öppnande hon mina ögon för en jättestor aspekt av livet som jag inte riktigt hade testat på. Det har hon visat mig, och det har gett tillbaka så otroligt mycket till musiken. Nu har jag faktiskt något att komma hem till, det ger mig en balans.

Nu blickar Timbuktu mot utlandet, och med sig på resan vill han ha Damn!.

– Vi ska spela in vår första platta på engelska, det är min stora plan framöver. Det är klart att jag vill slå utomlands, men framför allt vill vi lira mer och möta fler människor.

Lista: Här är kvällens vinnare

Årets kvinnliga liveartist: Loreen

Årets svenska låt: Loreen

Årets utländska låt: Gotye

Årets manliga liveartist: Timbuktu

Årets genombrott: Moa Lignell

Årets livegrupp: Den Svenska Björnstammen

Årets hårdrock/metal: Dead by April

Årets konsert: Bruce Springsteen

BILDEXTRA Här är årets Rockbjörnen-vinnare

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN