Håkan Hellström belönad på Rockbjörnen

ROCKBJÖRNEN

Han blev historisk förra året som den soloartist med flest Rockbjörnar.

I kväll skrev Håkan Hellström nästa kapitel i sin saga – när han tog emot sin tolfte Rockbjörn slog han Kents rekord.

– Ett fantastiskt pris, säger han.

Förra året tog han hem en trippel.

Håkan Hellström, 40, blev kung på Rockbjörnengalan 2013 och även historisk då han med sina elva statyer blev den soloartist som kammat hem flest björntroféer, lika många som gruppen Kent.

När han kom till Rockbjörnen 2014 berättade han att han endast förväntade sig några drinkar.

Men det skulle bli ny historia.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen tog han emot prestigepriset Årets manliga liveartist och slog därmed världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling som var en av de nominerade.

För att ta emot sin tolfte Rockbjörn ramlade han in på scenen och höll ett tacktal.

– Ett fantastiskt pris, tack ska ni ha för det. Tack ska ni ha kära vänner som har röstat. Och samtidigt förlåt ni andra nominerade, Avicii och Robin och herr Zia. Jag ber verkligen om ursäkt, säger han.

Det är sjätte gången som han blev vinnare i kategorin.

Hellströms senaste skiva, ”Det kommer aldrig va över för mig”, släpptes förra året. I år har han hyllats för superspelningen på Ullevi, Nordens största konsert, sitt överraskningsframträdande med Veronica Maggio på Bråvalla och för låten han sjungit in tillsammans med Maggio, ”Hela huset”, som fanns med i sångerskans senaste album ”Handen i fickan fast jag bryr mig”.

Frågan är om han lyckas sniffa upp fler historiska björnar att lägga vanten på. 

Nu flåsar han mesta rekordmannen Per Gessle i nacken.

Tillsammans med Veronica Maggio är han nominerad i kategorin ”Årets svenska låt” och hans Ullevispelning är storfavorit i kategorin Årets konsert.

Om han lyckas lägga väntarna på de priserna kommer han att slå Per Gessles totalrekord för Rockbjörnen. Som soloartist, med Gyllene Tider och med Roxette har Gessle totalt tagit hem 13 björnar.

ARTIKELN HANDLAR OM