Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

The Sounds-Majas stöd i mamman: ”Väldigt förstående”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

The Sounds bildades 1998 och fick sitt stora genombrott 2002. Sedan dess har flera i bandet skaffat barn och bildat familj – och produktionstakten har trappats ner.

Men bandet har inga som helst planer på att lägga av, försäkrar frontfiguren Maja Ivarsson.

– Det skulle vara dumt att sluta nu, säger hon och avslöjar att nytt material är på gång.

The Sounds slog igenom stort 2002 med sitt debutalbum. De tog världen med storm med indiesmockor till låtar, som ”Living in America”, ”Hit me” och ”Seven days a week”.

Men produktionstakten har mattats av något de senaste åren.

De släppte nya låten ”Thrill” 2016 inför en sex veckor lång Nordamerikaturné i november samma år. Fyraspårs EP:n ”The tales that we tell” släpptes tidigare i juni i år. Deras senaste fullängdare, ”Weekend”, släppte bandet dock 2013.

När The Sounds äntrade allsångsscenen på tisdagen och rev av såväl ”The Darkness” som ”Seven days a week” var det många i Nöjesbladets live-chatt som jublade.

”Ser fram emot att få se The Sounds”

”Ser fram mot att få se The Sounds på scenen efter många år frånvaro. Ingen kan ta en scen som dom. Hoppas på att få höra en gammal goding som Seven Days A Week. Den får igång pulsen!”, skriver en.

”JAAAAAAAAAAAAA! THE SOUNDS!”, jublar en annan.

”Älskar The Sounds!”, skriver en tredje.

Men Maja Ivarsson, bandets frontfigur och sångare, vill inte kalla framträdandet i ”Allsång på Skansen” en comeback.

– Vi har egentligen aldrig riktigt försvunnit. Vi kanske inte alltid varit med och gjort svenska underhållningsprogram, men vi tycker att det är kul att få vara med i kväll. Det är härligt att kunna göra ett stort svenskt underhållningsprogram på en utescen där det är mycket publik och folk. Det är proffsigt här, säger hon efter programmet.

Har haft ett galet schema

Maja Ivarsson blev mamma i februari 2015. Sedan dess har ytterligare en av bandmedlemmarna fått barn. Familjelivet tvingar The Sounds att stuva om i sina spelscheman – och sakta ner på tempot.

– Man blir ju väldigt stolt och glad och rörd att folk längtar efter att få se oss. Vi har inte spelat jättemycket eller åtminstone inte så som man har gjort förr. Vi har ju haft ett galet schema genom åren, men med små barn i livet blir det lite annorlunda.

Snett bakom sångerskan sitter sonen Dante uppkrupen i sin mormors famn.

– Jag har en väldigt förstående mor, och mormor då, som har varit med mycket. Vi får göra ett schema som passar alla, säger hon och fortsätter:

– Man får ändå vara tacksam att de värsta hundåren är bakom oss, då man inte måste satsa trehundramiljoner procent varje dag hela veckan längre. Det hade inte funkat i dag, men det är jättekul att vi har kunnat bygga upp en karriär som vi har gjort så att man nästan kan skörda frukten nu.

”Finns mycket material”

Men det finns inga planer på att lägga av, försäkrar Maja Ivarsson.

– Vi har många låtar som är skrivna men inte inspelade. Vi tar den tid vi behöver, men det finns mycket material. När pappaledigheter och dagis öppnar igen så kör vi vidare in i studion och jobbar på. Men vi kommer nog inte försvinna än på ett tag. Det skulle vara dumt att sluta nu.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM