Gangnam Style inte längre mest sedda videon på Youtube

1 av 2 | Foto: Matt Sayles / SCANPIX SWEDEN
ROCKBJÖRNEN

Den sydkoreanska megahiten ”Gangnam style” har länge varit Youtube's mest sedda video.

Nu har förstaplatsen tagits över av Charlie Puth oh Wiz Khalifa’s ”See you again”.

När musikvideon till ”Gangnam Style” släpptes 2012 sågs den så många gånger att Youtube's räknare gick sönder. I två år har den legat på förstaplatsen vad gäller sidans mest sedda videoklipp, men nu har den fått flytta till en lika värdig andraplats, rapporterar BBC. Youtube's nya etta är nämligen balladen ”See you again” av Charlie Puth och Wiz Khalifa, vilken hyllar minnet av skådespelaren Paul Walker som gick bort 2013 till följd av en tragisk bilolycka.

See you again har i skrivande stund setts 2,895,373,709 gånger, och slår därmed Psy’s 2,894,426,475 visningar. Balladen har med andra ord streamats totalt 21,759 år.

”See you again” skrevs för soundtracket av den sjunde filmen i ”Fast and the furious”- franchisen och spelas i denna under slutscenen. I musikvideon används även scener från filmen. Sex månader efter att den släppts hade See you again spelats över en miljard gånger och i september rundade den två miljarder. Men tiden på förstaplatsen kan komma att bli kortlivad, sommarhiten ”Despacito” med Luis Fonsi och Justin Bieber har under det senaste halvåret nått 2,5 miljarder visningar och ännu visar den inga tecken på att sakta ner. Vem som än kniper förstaplatsen är det goda nyheter för Universal Music, som äger samtliga låtarna.

ARTIKELN HANDLAR OM