Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Klara Hammarström och Newkid till Rockbjörnen

Omar Rudberg står också på scenen – här är artisterna som framträder när hela svenska folkets musikpris delas ut

Av: 

Torbjörn Ek

ROCKBJÖRNEN

Rockbjörnen 2022 bjuder på rejäl stjärnglans.

På scenen framträder bland andra A36, Newkid, Klara Hammarström – och Omar Rudberg.

– Vi ses 18:e augusti, hoppas att få träffa er alla där, säger ”Young royals”-stjärnan.

I augusti är det dags. Då intar Rockbjörnen Gustav Adolfs torg i Stockholm för en direktsänd gala där årets eftertraktade statyetter delas ut. Omröstningen pågår för fullt, eftersom det är svenska folket som utser vinnarna men redan nu står det klart vilka artister som också kommer att uppträda på galan.

Omar Rudberg uppträder på Rockbjörnen tillsammans med norska artisten Victoria Nadine.

Omar Rudberg, som gjorde succé på förra årets gala när han framförde The Ark-covern ”It takes a fool to remain sane” från Netflix ”Young royals”, är tillbaka och den här gången har han sällskap av norska stjärnskottet Victoria Nadine som bland annat vunnit norska Spellemanpriset som årets genombrott 2021 och duon utlovar en härlig show:

– Ska bli så sjukt kul att få köra live på Rockbjörnen i år igen! Vi ses 18:e augusti, hoppas att få träffa er alla där, säger Omar Rudberg.

Kan vinna – och uppträder

Till Rockbjörnens scen kommer även A36, rapparen från Partille som debuterade 2020 och fått stora hits med ”Alé alé”, ”Block” och framför allt ”Samma gamla vanliga” som i olika versioner streamats närmare 70 miljoner gånger bara på Spotify. Han är också nominerad i kategorin årets genombrott.

A36 kommer till Rockbjörnen 2022.

Klara Hammarström, som både toppat Sverigetopplistan och Svensktoppen och nyligen belönats med dubbel platina för sin Melodifestival-succé ”Run to the hills” kommer också till Rockbjörnen och så även Newkid. Han slog först igenom med sitt debutalbum 2011, men efter ett längre uppehåll gjorde han comeback och blev känd för den breda publiken tack vare TV4:s ”Så mycket bättre” och låtarna ”Du måste finnas” och ”Starkare”.

Efter succén i Melodifestivalen ställer sig Klara Hammarström på Rockbjörnens scen.
Newkid uppträder på Rockbjörnens scen på Gustav Adolfs torg.

”Kommer fler stjärnor”

Och fler artister är att vänta.

– Det kommer bli en riktigt bra konsertkväll i mitten av augusti, och håll utkik för vi kommer avslöja ännu fler stjärnor som dyker upp på Rockbjörnen 2022. Vi är jättepeppade på att bjuda svenska folket på en glimrande musikfest, säger Andreas Hansson, nöjeschef på Aftonbladet.

Rockbjörnen 2022, som efter pandemin äntligen är öppen och gratis för alla fans som vill vara på plats och heja fram sina idoler, äger rum torsdag 18 augusti på Gustav Adolfs torg i Stockholm. Årets programledare är komikern och Youtube-profilen Filip Dikmen tillsammans med Aftonbladets egen Natalie Demirian.

Natalie Demirian och Filip Dikmen programleder Rockbjörnen 2022.

Rockbjörnen har delats ut varje år sedan 1979 och precis som när det gäller vilka som nomineras så är det Svenska folket som bestämmer vilka som vinner, bland de som kan ta hem årets Rockbjörnen finns Molly Sandén, Victor Leksell, Hov1, Abba och Medina. Galan sänds på Aftonbladet, Youtube och Tiktok.

ANNONS

Fyra av fem svenskar har återupplevt gamla minnen när de känt en viss doft – men hur går det till? Läs mer här.

Extern länk från Rexona

Läs mer

Publisert:

LÄS VIDARE

Rockbjörnen 2022: Här är alla nominerade artister inför årets gala

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

Omar Rudberg

Klara Hammarström

”A36”, Geivar Shlaimon

Alexander ”Newkid” Ferrer