The Vamps

The Vamps om uppmärksamheten: ”Surrealistiskt”

Av: 

Joni Nykänen

ROCKBJÖRNEN

The Vamps har märkt att svenska fans älskar dem.

Kärleken är besvarad och bandet återvänder gärna hit – och har även vaga minnen från en vild festnatt i Stockholm för några år sedan.

– Sverige är en av våra favoritplatser, säger sångaren Bradley Simpson.

Det brittiska bandet The Vamps är i Sverige för femte gången och står på Rockbjörnen-scenen i Kungsträdgården under onsdagskvällen.

– Vi har ju gjort ett par resor hit då vi har skrivit musik med andra, säger sångaren Bradley Simpson, 23, och nämner bland annat musikproducenten Rami Yacoub.

Simpson konstaterar att bandet älskar att komma till Sverige och att fansen har varit stöttande de senaste åren.

– Så länge folk kommer på spelningarna så fortsätter vi att komma. De har också tagit till sig vår nya musik. En av våra favoritplatser, säger Bradley Simpson.

Förra gången de var i Sverige så passade de på att utforska skärgården. Tristan Evans är snabb med att hylla svenska köttbullar.

The Vamps
The Vamps

Vad är viktigt för er just nu kreativt sett?

– Vi gav just ut en platta som vi har ägnat en hel del tid åt att skriva. Vi har en plan att ge ut lite mer innan året är slut så vi ska in i studion igen. Turnerandet och resorna ger en hel del inspiration för musikskrivande, säger Bradley Simpson.

Killarna konstaterar att banddynamiken har förändrats en hel del sedan starten. Gruppen grundades redan 2012.

– När vi först började turnera så var jag 16–17 år gammal. Vi har helt enkelt fått lära oss att leva på bortaplan och även skriva vår musik på resande fot. Mycket har förändrats, men också på ett positivt sätt, säger Connor Ball, 22.

Tidigare har Bradley Simpson pratat om att det kan vara svårt att leva ett normalt liv eftersom han fick så mycket uppmärksamhet från fans. Han förklarar att det krävdes en vänjningsprocess för att hantera kändisskapet.

– Det var surrealistiskt. Men man måste kanske försöka låta bli att se kändisskapet som en separat del av ens liv. Det får bli en del av livet. Fördelarna är fler än nackdelarna. Vi får resa i världen, skapa musik som tas emot av många och vi har mycket kreativ kontroll, säger Bradley Simpson.

”Sa att vi älskar henne”

Har ni fått kämpa för att få kreativ kontroll under karriären?

– Det har vi gjort bit för bit för varje album som kommit. Första plattan producerade vi en liten del av. Sedan gjorde vi mer på den andra och ännu mer på de tredje. Vi skulle inte ha varit mogna för att producera när vi var 16 år. Grejerna vi gjorde då kan man inte ens jämföra med det vi gör nu, säger Tristan Evans.

Bradley Simpson konstaterar att de har lärt sig att skapa musik av de bästa producenterna, och förklarar att svenskarna som de har samarbetat med finns bland dessa.

Killarna har också, för några år sedan, samarbetat med stjärnan Demi Lovato som har haft personliga problem och fördes nyligen till sjukhus efter en överdos. Något som fick väldigt mycket uppmärksamhet i medier.

– Vi har inte varit i kontakt med henne nu. Vi tror att det bästa har varit att låta henne vara med sin familj. Vi skickade en tweet till henne och sa att vi älskar henne. Förhoppningsvis återhämtar hon sig, säger Tristan Evans.

Vad är det viktigaste för The Vamps nu?

– Ny musik och en turné nästa år. Jag är säker på att Sverige kommer att få ett datum, säger James McVey.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Se Rockbjörnen 2018 live här

ÄMNEN I ARTIKELN

The Vamps

Demi Lovato