Icona Pop söker ny utmaning

1 av 7 | Foto: Duon Icona Pop jobbar på sitt tredje studioalbum.
ROCKBJÖRNEN

Icona Pop är redo för sitt tredje studioalbum.

Men den som förväntar sig en ny ”I love it” får tänka om.

– Det vi gör kommer alltid att jämföras med den, säger Caroline Hjelt.

I början av sommaren släppte svenska stjärnduon Icona Pop nya singeln ”Get lost”. Duon, som gjorde världssuccé med dunderhiten ”I love it” 2012, har inte nått samma framgång med de låtar som följt. Men det har heller inte varit tanken.

”Bra ligg”

I september sätter de sig i studion för att påbörja nästa album. Och de tänker fortsätta ta kliv bort från ”I love it”.

– Vi har insett att det inte kommer att finnas en till ”I love it” för oss, utan det kommer i stället att vara något annat. Det är som ett bra ligg eller kärleksromans man haft, en del påverkar ens liv för framtida personer man ska träffa och andra inte, säger Caroline Hjelt.

”I love it” blev deras största kärlek, det som öppnade upp för en enorm fanbase, men som i sin tur också gav alla en låt att jämföra med.

Tillbaka till Sverige

– Det vi gör kommer alltid att jämföras. Innan ”I love it” hade reaktionerna kanske varit ”wow”, nu kanske det är mer ”det är bra, men inte lika bra”, säger Caroline.

– Vi vill inte göra en ny ”I love it”, och det handlar inte om att göra något bättre eller sämre, utan om att göra något annorlunda.

Inför premiären av ”Get lost” vände Icona Pop tillbaka till Sverige. Efter att ha turnerat främst utomlands har sommaren tillbringats till stora delar på hemmaplan.

– Det har varit fantastiskt. Den svenska publiken sjunger med både i de nya låtarna och i de äldsta. Det har varit ett otroligt fint hemkommande, säger Aino Jawo.

ARTIKELN HANDLAR OM