Nu skriver The Fooo superkontrakt i USA

avFrida Söderlund

ROCKBJÖRNEN

”Det känns i hela magen att det här är på riktigt”

1 av 4 | Foto: Ola Axman
The Fooo ska visa hur dansstegen ska tas.

The Fooo bryter ny mark.

Pojkbandet signerar superkontrakt i USA, kan Nöjesbladet avslöja.

– Det känns superbra. The Fooo tar ett stort kliv på internationell mark, säger Daff Kjellström på Artist House Stockholm.

Redan i juni åker svenska pojkbandet The Fooo till USA. Bandet har signat ett betydande kontrakt med amerikanska skivbolaget Sony Music Entertainment, hem till världsstjärnor som Miley Cyrus och Justin Timberlake, och kommer att vara på plats för att jobba med några av världens främsta producenter och koreografer, uppger en källa med insyn i branschen. The Fooos svenska skivbolag Artist House Stockholm är förtegna kring detaljerna i kontraktet, men förnekar inte betydelsen av dealen.

– Det är hur kul som helst. det här är ett tecken på att The Fooo är att ta på allvar, säger Daff Kjellström.

”Det är fantastiskt kul”

I USA kommer bandet att åka runt och framträda på gator och torg i bland annat Los Angeles och Las Vegas, samma koncept som startade framgångsvågen i Sverige. USA kräver fullt engagemang från bandet, vilket innebär att killarna kommer att behöva tillbringa allt mer tid över Atlanten. Samtidigt kommer The Fooo också att resa runt till andra delar av Europa redan i sommar.

– The Fooos resa har gått fort och det är fantastiskt kul att man med innovativa metoder har etablerat gruppen och deras musik. Nu börjar en ny resa med stora utmaningar och vi är stolta över vad vi och bandet har åstadkommit på denna korta tid, säger Johan Åberg, vd för Artist House Stockholm.

”Känns i hela magen”

Pojkbandet har på bara drygt ett års tid gått från att uppträda på gatorna till att bygga en enorm fanbase och vinna en Grammis som "Årets innovatör". Metoder som inte gått obemärkta förbi i USA. För The Fooo, som består av Oscar "OG" Molander, 17, Oscar Enestad, 17, Felix Sandman, 15, och Omar Rudberg, 15, kommer USA äventyret att innebära stora förändringar.

– Det känns i hela magen att det här är på riktigt. Det är en enorm möjlighet samtidigt som vi förstår att de är bara att lägga in ytterligare en växel och jobba ännu hårdare. Ingenting kommer gratis, säger Oscar Enestad.

Förutom USA-satsningen är killarna mitt uppe i förberedelserna inför "The Fooo Vertigo" som hålls på Skansen den trettonde augusti.

– Det kommer bli en sjukt intensiv sommar med mycket resande, men vi hoppas verkligen på att få träffa alla våra fans på Vertigo, säger Felix.

ARTIKELN HANDLAR OM