Alice Cooper till Sverige i sommar

Av: Björn Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Cooper.

ROCKBJÖRNEN

I sommar blir det giljotiner, ormar och monster på scen på Gröna Lund och Furuvik

Skräckrockens fader Alice Cooper gör nämligen två Sverigespelningar.

– Mer mitt i prick kan man inte hamna, säger programchefen Kenny Mattsson.

Robert Plant, Marilyn Manson och Billy Idol är redan bokade. Nu slår Grönan till med ännu ett tungt rocknamn.

Alice Cooper, 67, uppträder på Gröna Lunds stora scen den 3 juli och i systerparken Furuvik utanför Gävle kvällen efter.

– Det blir ett kärt återseende. Han var här 1975 och senast 2011. Han är ju till åren, men satan i gatan vilket ställ det var då. Dels musiken som är fantastisk men också hela föreställningen, säger Kenny Matsson, programchef på Gröna Lund.

Granne med spökhuset

Alice Cooper, född Vincent Damon Furnier, är en av hårdrockens riktiga pionjärer. Han slog igenom på 70-talet och chockerade sin omvärld med sin spektakulära scenshow, inspirerad av skräckfilmer och teater.

– Det passar in väldigt bra på Gröna Lund med den här showen. Han får inramningen med hela tivolit och är granne med spökhuset. Han var väldigt nöjd förra gången och tyckte att det var roligt, säger Kenny Mattson.

Det blir en hel del gammelrock på Gröna Lund i sommar. Hur kommer det sig?

– Vi anpassar oss till vilka som är på turné och i år är det ett bra rockår. Jag tycker att rocken passar väldigt bra på Grönan också. Det blir en härlig stämning med de här gamla legenderna och det syns på dem att de trivs.

De två spelningarna är de enda som Alice Cooper gör i Sverige i år.

Publicerad:

LÄS VIDARE