Besöket – en blixtvisit

avChristoffer Nilsson

ROCKBJÖRNEN

Madonna flygs in, gör Ullevikonserten – och flygs ut Kravlista på vegansnacks Tar med eget städteam

1 av 8 | Foto: Krister Hansson
Madonna - MDNA-tour - konsert på Parken in Köpenhamn.

Göteborg laddar för popdrottningens ­besök.

Men den som hoppas få en glimt av Madonna i sommargrönskan lär bli besviken.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet blir det en blixtvisit.

Det var tre år sedan sist.

I dag kommer Madonna, 53, stilbildande popartist de senaste 30 åren, åter till Sverige för att sprida stjärnglans över landet.

För två dagar sedan spelade hon på Parken i Köpenhamn. Enligt uppgifter till Nöjesbladet tog hon flyget hem till London efter spelningen.

Under dagen väntas hon landa i Sverige för kvällens konsert på Ullevi i Göteborg.

Heltäckt med tyg

I packningen?

En saftig kravlista.

Madonna är känd för att ställa höga krav på arrangörerna när hon turnerar. För ett par veckor sedan läckte så hennes rider, en lista med artistens krav, ut via In Touch Weekly.

I popstjärnans omklädningsrum på Ullevi räknar hon med att det ska finnas vegansnacks och att logen ska vara heltäckt med ett särskilt tyg som fyllts av rosa rosor och liljor. Dessutom ska blommorna vara klippta i en särskild längd.

Kristofer Åkesson, pressansvarig på konsertarrangören Live Nation, vill inte gå in på specifika detaljer om vilken service som Madonna kommer att erbjudas.

– Det jag kan säga är att vi, precis som med alla artister, tar hand om henne på bästa möjliga sätt. Så att hon ska känna sig så välkommen som möjligt, säger Åkesson.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet kommer Madonnas Sverigebesök att vara en kort historia. Hon förväntas flygas in, göra sin show, och flygas ut.

Uppgifter som nyligen sipprat ut antyder även att det inte kommer att finnas ett spår av Madonna efter spelningen.

Gör kliniskt rent

Enligt Winnipeg Free Press har artisten ett team som följer med henne under världsturnén – för att göra kliniskt rent efter henne i omklädningsrummet.

– I slutändan är det för att skydda henne och få henne att känna sig bekväm. Jag förstår det, men det tas till ytterligheter, säger konsertarrangören Álvaro Ramos till tidningen.

I kväll smäller det – här är Madonnas väg till Ullevi

31 maj, Ramat Gan Stadium, Tel Aviv : Nöjesbladets Markus Larsson ser Europapremiären och ger henne ­minus i betyg. ”Det låter fruktansvärt”, skriver Larsson.

3-4 juni, du Arena, Yas Island, Abu Dhabi: Lät publiken vänta i två timmar i den 40-gradiga värmeböljan.

7 juni, Turk Telekom Arena, Istanbul: Madonna gör en klassisk nipslip och visar bröstvårtan för publiken i Turkiet.

12 juni, Stadio Olimpico, Rom: Under låten ”Human nature” lät hon byxorna glida ner så publiken fick ta del av ändalykten.

14 juni, Stadio San Siro, Milano.

16 juni, Stadio Franchi, Florens: Vill titta på tavlor – i fred. Kräver att ett museum stängs för allmänheten.

20-21 juni, Palau Sant Jordi, Barcelona.

24 juni, Estadio Cidade Coimbra, Coimbra.

28-30 juni, O2 Arena, ­Berlin: Efter showen gömmer hon sig i en limousine med sin barbröstade 24-årige pojkvän – tillika bakgrundsdansare – innan paret lyckas täcka fönsterrutan.

2 juli, Parken Stadion, Köpenhamn: Nöjesbladets Tara Moshizi recenserar spelningen som får två plus. ”Känslan av att man bara vill sudda den här konserten ur minnet.”, skriver Moshizi.

ARTIKELN HANDLAR OM