Här tar Alcazar farväl av fansen

ROCKBJÖRNEN

Lägger av efter 13 år – men öppnar redan för comeback

1 av 3 | Foto: MUSIKEN LEVER VIDARE Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Lina Hedlund kastade in handduken i går på Pride. ”Vår musik lever vidare och gläder andra”, säger Tess Merkel.

Alcazar splittras på obestämd tid.

Men gruppen kan återvända i ny konstellation.

– Det behöver inte vara vi tre som kommer tillbaka, säger Andreas Lundstedt.

Discopopbandet Alcazar, i dess nuvarande konstellation, kastade in handduken på obestämd tid efter gårdagskvällens uppträdande på Stockholm Pride i Kungsträdgården.

– Till slut blir man trött på sig själv. Man behöver andas ny luft för att Alcazar ska leva och hela tiden vara dynamiskt, säger Tess Merkel, som har varit med sedan starten 1998.

Bandmedlemmarna ska gå skilda vägar, men både Merkel och Lundstedt pratar om att Alcazar kan återvända i samma eller i någon annan form.

Provar en ny väg

– Alcazar är starkt i Sverige och Europa som discopopband. Det behöver inte vara vi tre som kommer tillbaka. Musiken är kanske starkare egentligen än medlemmarna i bandet. Det är mycket möjligt, säger Andreas Lundstedt, som grundade bandet.

– Alcazar teens kanske kommer. Vår musik lever vidare och gläder andra, säger Tess Merkel skämtsamt.

När bandet tog ett uppehåll på obestämd tid 2005 återvände gänget två år senare utan Magnus Carlsson och Annika ”Annikafiore” Kjærgaard. I stället tog bandet in Lina Hedlund.

Gänget har jobbat fyra år oavbrutet. Lundstedt beskriver arbetet som ”jävla roligt”. Tess Merkel fyller i och beskriver tiden som glädje kombinerat med väldigt hårt jobb.

– Man måste gå någon väg i stället för att stå still. Och det är vad vi gör nu, säger Tess Merkel.

Blir gäst med gest

– Som för alla jobb och yrken börjar man ta saker för givna. Vi uppskattar tiden som vi haft, men så länge som man jobbar så mycket som vi gjort måste man stanna upp ett tag. Vi ville dock jobba mycket, och vi ville jobba hela tiden, fortsätter hon.

Bandmedlemmarna har väldigt olika planer. Tess Merkel kommer att fokusera mer på familjelivet, men hon producerar även shower. Lina Hedlund medverkar i Sveriges televisions nygamla ”Gäster med gester” som har premiär i augusti. Andreas Lundstedt har en av rollerna i musikalen ”Legally blonde” i Malmö.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alcazar