Rea på Rihanna

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Biljetterna till måndagens Sverigespelning säljs till fyndpriser

1 av 3 | Foto: Richard Shotwell/AP
Rihanna på Billboard Music Awards.

Försäljningen går trögt.

Nu reas biljetterna till Rihannas spelning på Tele 2 ut hos andrahandsförsäljarna.

– Det har blivit för mycket biljetter på marknaden jämfört med vad kunderna är beredda att betala, säger Daniel Lindblom som är vd för Biljett 24.

Klassiska Wembley arena i London ekade halvtom under Rihannas spelning i fredags. På måndag kommer hon till Tele 2 arena i Stockholm och till den konserten har biljetterna nu börjat säljas till fyndpriser på andrahandsmarknaden.

– Det beror på att arrangören har satt ett för högt pris på de här biljetterna från början, säger Daniel Lindblom som är vd för Biljett24.

Sänkta priser

Hans företag rear ut biljetter i den billigaste kategorin för 450 kronor. Hos den officiella biljettförsäljaren Axs har samma biljetter sålts för 590 kronor styck.

– Vi köper och säljer biljetter på andrahandsmarknaden och det här betyder att det har blivit för mycket biljetter på marknaden jämfört med vad kunderna är beredda att betala, säger han.

Även andrahandsförsäljaren Biljett Nu har sänkt priset på sina Rihanna-biljetter.

”Ingen risk för tomma läktare”

Enligt Kristofer Åkesson som är kommunikationschef på konsertarrangören Live Nation finns det dock ingen risk för att läktarna ska eka halvtomma som på Wembley.

– Jag kan inte uttala mig om hur försäljningen såg ut i London, men det finns ingen risk för tomma läktare i Sverige, säger han.

– Vi sålde slut snabbt på Stockholmskonserten. Sen har vi öppnat upp ännu en läktare och sålt fler biljetter. Det har varit jättebra försäljning, men är man sugen på att se Rihanna har man fortfarande chans att köpa biljetter.

Malmö i augusti

Spelningen på Tele 2 arena måndag den 4 juli är inte Rihannas enda i Sverige. Den 2 augusti kommer hon tillbaka, när hon tar sin turné ”Anti world tour 2016” till Malmö Arena. Inte heller där är evenemanget utsålt. När Nöjesbladet testar går det att köpa max antal biljetter, åtta stycken, i samtliga prisklasser.

– Där har vi en månad kvar, det brukar alltid bli ökad försäljning precis innan konserten. Det ser vi i Stockholm och det räknar vi med även i Malmö, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Rihanna

Malmö