”Folk har kollat in genom fönstret när jag varit naken”

avLinn Elmervik

ROCKBJÖRNEN

Samir & Viktor om sina hängivna fans

1 av 3 | Foto: PETER WIXTRÖM
Samir och Viktor.

Fans vill ta selfies, spionerar genom fönstren och campar utanför hans hem.

Bristen på privatliv har tagit hårt på artisten och realityprofilen Samir Badran.

– Jag har suttit naken i mitt rum och så har det stått nån och kollat in, säger han.

Samir Badran, 25 och Viktor Frisk, 21 slog igenom med låten ”Success” 2014. Sedan dess har de uppföljande radiohitsen ”Groupie” och ”Bada nakna” dånat över studentflak och sommarfester. Nu är det dags igen.

Nu släpps ”Fick feeling”

I dag släpper duon sin nya singel ”Fick feeling” och i sommar väntar en 70 dagar lång turné. Låten handlar om att göra exakt det man känner för, bara för att man har lust.

– Det började med att Viktor stack till Egypten två veckor innan vi skulle göra Melodifestivalen för två år sedan. Alla fick panik. Det är samma sak med mig. Jag är väldigt impulsiv och köpte till exempel en lägenhet utan att ha pengar. Vi gör sjuka grejer för att vi får feeling, säger Samir.

Är det en sommarhit?

– Man kan inte säga innan om det här kommer bli en sommarhit, men man hoppas alltid på det bästa, säger Viktor.

Campar utanför hotellet

Men för ena halvan av duon börjar framgångarna och  fansens hängivenhet ta på krafterna. Efter tre år i rampljuset har Samir Badran fått svårt att bibehålla sitt privatliv.

Hans fans kommer inte bara på gruppens spelningar, de har också börjat campa utanför hotellet där han just nu bor.

– Ibland kan det blir jobbigt när de står utanför mitt hotell och inte låter mig vara när jag är hemma. När jag jobbar är jag ute och kan hantera fans, men när jag är hemma är det privat, säger Samir.

Det har till och med gått så långt att de kikat in genom fönstret.

– Jag har suttit naken i mitt rum och så har det stått nån i mitt rum och kollat in. Det är obehagligt. Jag vill gärna kunna gå in i mitt rum när jag är hemma. Då vill jag kunna göra vad jag vill där inne.

”Vill inte känna mig taskig”

Samtidigt är Samir & Viktor smickrade över den enorma uppmärksamheten.

– Det är kul, det är roligt att ha fans när man är ute och jobbar. Vi älskar våra fans. Man måste se jobbet och privatlivet som två olika grejer, säger Samir.

Har teori

Och de har en teori om varför det gått så bra.

– Musiken går hem både ute i stugorna på landet och i storstan. Både hos kidsen och alla partytonåringar. Vi får en väldigt bred lyssning, säger Viktor

Däremot hänger de inte upp sitt liv på att ”Fick feeling” ska bli en hit.

– Det är inga problem, det är inget fel med heller. Vi har haft våra hits och vi gör vårt bästa för att folk ska tycka det vi gör är bra. Om folk gillar det är upp till var och en, säger Viktor.

ARTIKELN HANDLAR OM