Madonnas speciella krav på Ullevi

ROCKBJÖRNEN

Väldigt specifika toalettkrav

1 av 4 | Foto: Madonna på Ullevi

När Madonna uppträdde på Ullevi 2012 hade hon väldigt specifika krav på sin loge.

Världsstjärnan ville ha nya toalettsitsar installerade och hade krav på färgen på vattnet.

– Sedan dömde hennes manager ändå ut hela logen, berättar fastighetsteknikern Lennart Alexandersson för Sonic.

Lennart Alexandersson har jobbat som fastighetstekniker på Ullevi sedan 1970-talet. Arenan är hans arbetsplats, och han har i princip varit på samtliga spelningar sedan han började – han vet saker.

I en intervju i det senaste numret av musiktidningen Sonic delar han med sig av de minnen han samlat på sig bakom kulisserna på några av Sveriges största konserter.

Skaffade exklusiv toalettvagn – som inte dög

När värdstjärnan Madonna skulle uppträda på Ullevi 2012 hade hon väldigt specifika krav på toaletterna i sin loge. De skulle vara fabriksnya och ha emballaget kvar.

– Jag hade all möda att med en liten kniv pilla ut sprintarna ur plasten. Sedan dömde hennes manager ändå ut hela logen vi ordnat, så när jag kom till jobbet hade vi under natten fått fixa fram ett stort partytält där hon skulle vistas, säger Lennart Alexandersson till Sonic.

Problemet kvarstod dock. Det gick inte att installera någon toalett i partytältet, så Lennart och hans crew fixade fram en stor vagn med väldigt exklusiva toaletter.

Kravet på emballagen gällde dock fortfarande.

– Problemet var nu att det var en annan toalettmodell än tidigare. Så jag fick ge mig ut på stan och hitta nytt. Till slut fick jag tag i nya sittringar och gjorde om montaget, berättar Lennart för Sonic.

Fel färg på vattnet

Trots ansträngningarna var Madonna inte nöjd. När spelningen precis skulle börja fick Lennart ett samtal från ledningscentralen som berättade att det var något fel med toaletterna.

De nyinstallerade toaletterna hade nämligen ett eget vattensystem med blåfärgat vatten. Det gillade inte Madonna.

Lennart fick genast i uppgift att fixa fram ofärgat toalettvatten.

– Jag har alltid lite vattenslangar liggande, så jag rusade in i verkstan och hämtade slangar och drog in till toavagnen. Varje gång hon spolade fick jag stå precis bakom väggen på utsidan till toalettstolen och fylla upp med vanligt vatten så länge hon var i vagnen, säger Lennart till Sonic.

Bruce Springsteen

På lördag gör Bruce Springsteen sin första av tre spelningar på Ullevi i sommar. ”Bossen” ställer dock betydligt lägre krav än Madonna, och har inga problem med att beblanda sig med arenafolket.

– Vissa artister är väldigt noggranna med att hålla sig till sin krets. Bruce är tvärtom, han går omkring bakom kulisserna som en vanlig anställd, säger Lennart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Madonna

Ullevi