”Idol”-vinnaren gripen på flygplats med laddad pistol

Scotty McCreery, som vann ”American Idol” 2011, fastnade i tullen på flygplatsen i North Carolina.

Han hade nämligen en laddad pistol i sin ryggsäck.

Men det hade han själv glömt bort.

Det var i förra veckan som Scotty McCreery, 23, togs på bar gärning med en laddad pistol i ryggsäcken på en flygplats i North Carolina, USA.

Metalldetektorerna började tjuta när han gick genom tullen på väg till sitt flygplan.

I ryggsäcken fann tulltjänstemännen en pistol och två lådor ammunition med sammanlagt 63 kulor.

Hade glömt bort pistolen

Enligt uppgifter till TMZ har den förre ”Idol”-vinnaren tillstånd att bära pistol, men det innebär inte att han får ta med sig ett laddat handeldvapen på ett flygplan.

Brottet betecknas som en förseelse.

För TMZ berättar Scotty McCreery att han hade övat prickskytte ett par dagar före avfärd och hade glömt bort att pistolen och ammunitionen låg kvar i hans ryggsäck, men att han däremot hade sin vapenlicens med sig.

Idol-trean också gripen av polis

Scotty McCreery vann ”American Idol” 2011. Det är inte första gången som Idol-deltagare från det året hamnar i blåsväder. Haley Reinhart, som blev trea i samma säsong, greps nyligen av polis anklagad för att ha misshandlat en vakt.

Hon greps efter en utekväll i Chicago i juli. Enligt uppgifter till Variety ska Reinhart ha hamnat i bråk med en vakt och slagit honom i huvudet. Orsaken till bråket ska ha berott på att vakten bad ”Idol”-stjärnan och hennes sällskap att lämna lokalen efter att de bland annat vält omkull ett bord.

Men sedan dess har nya uppgifter tillkommit – och rollerna har bytts ut. Nu är det i stället vakten som har gripits misstänkt för flera grova brott, där han ska ha använt övervåld mot Reinharts kompis, rapporterar TMZ.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN