Rockbjörnen 2020: Här är Natasha Azarmis favoriter

Aftonbladets musikskribent: ”Råder ingen tvekan”

Aftonbladets musikskribent Natasha Azarmi har med Dotter, The Mamas, Victor Leksell och BTS bland sina favoriter. Håller du med?
Aftonbladets musikskribent Natasha Azarmi har med Dotter, The Mamas, Victor Leksell och BTS bland sina favoriter. Håller du med?

Bara dagar kvar att rösta fram vinnarna i Rockbjörnen.

Har du valt dina favoritartister och -låtar än? Om inte, här får du lite inspiration av Aftonbladets musikskribent Natasha Azarmi.

Årets kvinnliga liveartist

Mitt favorit: Dotter.

Det råder ingen tvekan om vem som haft sitt största år hittills: Dotter. En nominering till ”Årets genombrott” hade också varit på sin plats.

Årets manliga liveartist

Mitt favorit: Danny Saucedo.

Uppsjön av inställda konserter gör att Dannys avskalade Globenspelning får avgöra. En fin och personlig tröst mitt i en svår tid.

Årets livegrupp

Mitt favorit: The Mamas.

Mando Diao är fortfarande ett av landets främsta liveband. Men min röst faller ändå på The Mamas. En användare på Youtube sa det bäst: ”Det är otroligt hur tre sångröster kan låta som en kör på tio personer”.

Årets genombrott

Mitt favorit: Greekazo eller Dree Low.

Greekazo och Dree Low hör till den svenska hiphopens just nu största namn. Borde rimligtvis bli någon av dem.

Årets svenska låt

Min favorit: ”En säng av rosor” eller ”Svag”.

Finns bara två självklara val. ”En säng av rosor” och ”Svag” är utmärkta exempel på hur vackert det kan bli när känslorna får styra musiken.

Årets utländska låt

Min favorit: ”On” – BTS.

The Weeknd har haft den bredaste framgången. Men de värdiga vinnarna är ändå BTS, titta bara på gruppens mäktiga framträdande på Jimmy Fallons talkshow.

Årets musikinitiativ

Min favorit: ”Sverige” – insamlingslåten av Molly Sandén, Victor Leksell och Joakim Berg.

Musikbranschen går på knäna just nu och varje initiativ har varit oerhört viktigt. ”Sverige” träffar dock extra hårt, en väldigt fin tolkning av en perfekt klassiker.

Årets fans

Min favorit: BTS Army eller Victor Leksell fans.

Svårt att inte välja BTS Army efter allt de gjort för Black lives matter-rörelsen, som att tillsammans samla in en miljon dollar på en dag. Men på hemmaplan är det också mäktigt hur fansen streamat Victor Leksell till rekord. ”Svag” är nu den mest spelade låten på svenska någonsin. 

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE