The Fooo tar hem ”Årets genombrott” och ”Årets livegrupp”

avRebecca Haimi

ROCKBJÖRNEN

De kom, de uppträdde, de tog Sverige med storm.

The Fooo är årets genombrott.

– Det här är helt sjukt, säger bandet.

För två år sedan hade de aldrig spelat inför en publik.

Nu ställer The Fooo med sig hysteri var helst de dyker upp.

Med de mest hängivna fansen kammade bandet hem priserna ”årets genombrott”.

– De är så underbara, säger ett fan i publiken under galan.

Allt började med en Youtubevideo.

Popstjärnan Justin Bieber, 20, upptäckte den, och undrade om killarna i filmen hade lust att öppna för honom under några fullsatta spelningar i Globen. Det ville de.

Resten är historia.

Stockholmskillarna Oscar Molander, 17, Felix Sandman, 16, Oscar Enestad, 17, och Omar Rudberg, 16, som dansat ihop på gator och torg, blev The Fooo och intog de stora scenerna.

I augusti 2013 släppte bandet sin första EP. Debutalbumet, ”Off the grid” släpptes i april i år.

I våras gav de sig ut på vägarna för att möta den snabbt växande fanskaran med turnén ”The Fooo exprience”. Bandet besökte Örebro, Linköping, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Nöjesbladet följde bandet under spelningen på Annexet.

När The Fooo drar fram måste konsertarrangörer kalla på förstärkning. Fansen, som kallar sig för ”Foooers” skriker högt och väntar tålmodigt som få. Inför konserten ”Vertigo” på Skansen i sommar övernattade fansen utanför djurparkens grindar. Konserten livesändes på Nöjesbladet.se.

I sommar har The Fooo bland annat uppträtt i ”Allsång på Skansen”

Nu siktar The Fooo på USA. I juni i år korsade bandet atlanten för att uppträda på gator och torg i fler städer. De har skrivit skivkontrakt med Sony music entertainment.

Får två Rockbjörnar

Nu belönas pojkbandet The Fooos akrobatiska stil med en rockbjörn för ”årets livegrupp”.

– Vi hade vår första konsert i våras, vi fortsatte att giga under sommaren och körde på, säger Felix Sandman från bandet, och riktar ett särskilt tack till fansen.

Framgångssagan om Oscar Molander, 17, Felix Sandman, 16, Oscar Enestad, 17, och Omar Rudberg, 16, började på gator och torg.

Bandet dansade och sjöng för fansen.

Efter att popstjärnan Justin Bieber, 20, upptäckt en Youtube-vido med bandets låt ”Kangeroos” bad han killarna att öppna för honom under några fullsatta spelningar i Globen. 

Sedan dess heter de The Fooo, och intar de stora scenerna.

I våras gav The Fooo sig ut på vägarna för att möta den snabbt växande fanskaran med turnén ”The Fooo exprience”. Bandet besökte Örebro, Linköping, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Nöjesbladet följde bandet under spelningen på Annexet, och visade konserten ”Vertigo”, som The Fooo gjorde på Skansen i sommar live på webben.

ARTIKELN HANDLAR OM