Måns är nya kungen av Kungsan

avTorbjörn Ek, Dante Thomsen

Måns: ”Det är extra speciellt”

1 av 6

Han är den nya ”kungen av Kungsan”.

Måns Zelmerlöw var superlycklig efter att ha vunnit två Rockbjörnar på galan i Kungsträdgården.

– Det känns helt fantastiskt, säger Måns Zelmerlöw från scenen.

Maka på dig Paolo Roberto. Måns Zelmerlöw är den nya ”kungen av Kungsan” efter att ha kammat hem två Rockbjörnar på galan som direktsändes från Kungsträdgården i Stockholm.

Den svenska popkungen kröner nu succéåret 2015 och sommarens turné med att bli utsedd till årets manliga liveartist, framröstad av svenska folket.

– Två stycken. Åh, vad gott. Jag vill tacka så fruktansvärt många men jag vill främst tacka mitt management. De är grymma, säger Måns Zelmerlöw från scenen.

Zelmerlöws fans och Nöjesbladets läsare har också röstat fram Eurovision-vinnarens ”Heroes” till årets svenska låt.

– Det här är lite extra speciellt. För två år sen slutade jag på ”Allsång på Skansen” och fick hör att jag inte kunde bli artist igen. Första plattan gick sådär. Nu står jag här med två rockbjörnar och en Eurovison-seger. Så jag gjorde nog rätt ändå. Tack alla som kommit på spelningarna, säger Zelmerlöw.

Vinnare igen

Måns Zelmerlöw vann sin första Rockbjörn 2007, då för årets svenska nykomling, men nu får den alltså trängas på prishyllan tillsammans med två björn-kompisar.

Efter genombrottet med ”Cara Mia” i Melodifestivalen 2007, musikalroller i bland annat ”Footloose” och ”Romeo och Julia” och succé som folkkär programledare under tre säsonger av Allsång på Skansen drabbades Måns Zelmerlöw av motgångar när albumet ”Barcelona sessions” floppade i början av 2014.

Måns funderade allvarligt på andra karriärvägar än musiken, men med comebacken i Melodifestivalen i år vände allt igen. Tack vare succén med ”Heroes” som också vann Eurovision song contest i maj är ordningen återställd och Måns Zelmerlöw är återigen Sveriges mest folkkära popartist.

Måns i chock

Efter prisutdelningen var Måns Zelmerlöw lyrisk – och förvånad – över dubbelbjörnarna.

– Det är så jävla fett. Jag har alltid tänkt att Rockbjörnen kanske inte var min typ av gala eftersom att det finns så många andra artister som har mer högljudda och starka fans. Att då få det här Rockbjörnarna är ett fantastiskt bevis för kärleken från fansen. Det är så fenomenalt roligt.

Men det är framför allt priset för årets manliga artist som gjorde Måns Zelmerlöw förvånad.

– ”Heroes” har streamats över 50 miljoner gånger och är en jättehit så årets låt tänkte jag att jag kunde få. Men årets manliga var en total chock och jag är jättestolt och tacksam för den.

Efter en succéartad sommar med spelningar över hela Sverige kan Måns nu glädjas åt att även ha två Rockbjörnar i ryggen, framröstad av svenska folket, när han i höst fortsätter ut i Europa på sin första utlandsturné.

– Min största dröm i livet är att göra en Europa-turné och i höst får jag besöka 21 europeiska städer. Kom ner allihopa, säger han.

Hur ska du fira?

– Det blir nog både bubbel, bira och lite allt möjligt. Det är sovmorgon i morgon så är det lugnt.

Fotnot: Paolo Roberto gick under smeknamnet ”Kungen av Kungsan” i samband med filmen ”Stockholmsnatt” från 1987 som var löst baserad på hans egna erfarenheter som värsting i Stockholm.<<<<<<

ARTIKELN HANDLAR OM