The Libertines klara för Way out west

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

”De är indierockens sista utpost”

1 av 2
The Libertines.

Indierockbandet The Libertines är klara för Way out west.

Torsdagen den 11 augusti spelar de i Slottskogen i Göteborg.

– Det är en bokning som känns sjukt självklar, säger Joakim Skoglund på Luger.

Sia, Seinabo Sey, Morrissey och Travis Scott är några av namnen i årets upplaga av Göteborgsfestivalen Way out west.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att den senaste bokningen till festivalen är indierockbandet The Libertines.

– Vi pratar om ett band som är både skandalomsusade och gudaförklarade. Libertines är så mycket mer än bara ett band – de är indierockens sista utpost känns det som. Det här är något man blir peppad att börja köa för redan nu, säger Joakim Skoglund, marknadschef på arrangören Luger.

The Libertines kommer att stänga en av de stora scenerna i Slottsskogen den 11 augusti.

Ikoniskt band

Bandet bildades 1997 och består i dag av Pete Doherty, Carl Barât, John Hassall och Gary Powell. Sist de besökte Sverige var 2004, då spelade de på Debaser Slussen i Stockholm.

– Pete Doherty och Carl Barât är 00-talets Paul McCartney och John Lennon. Eller Liam och Noel Gallagher. Det är en bokning som känns sjukt självklar på just Way out west och något vi alltid velat haft hos oss. Att få till det så här sent är övermäktigt, säger Joakim Skoglund.

Fortfarande finns det endagarsbiljetter och festivalpass kvar. Men Luger tror att The Libertines kommer ha en stark dragningskraft - då de är ett ”ikonsikt” band samt säljer ut stora arenor på egen hand.

Lovar fler nyheter

Bara för några dagar sedan blev Zara Larsson klar för festivalen. Att artister tillkommer bara dagar innan festivalen börjar är något som Luger önskat.

– Vi vill kunna få till eventuella bokningar i slutet. Om tillfället dyker upp vill vi vara öppna för att få det att hända. Vilket verkligen lönade sig denna gång, säger Joakim Skoglund.

Och fler nyheter blir det.

– Det kommer komma en hel del nyheter från Way out west innan den 11 augusti. Vi är peppade på en rentav osund nivå, säger Joakim Skoglund.

Way out west pågår mellan den 11 och 13 augusti i Slottskogen i Göteborg.

Publicerad:

LÄS VIDARE