Peg Parnevik vill knyta samarbeten på Rockbjörnen

På onsdag är det dags för Rockbjörnen 2018.

Det blir en stjärnspäckad musikfest där en av debutanterna är Peg Parnevik.

– Jag är faktiskt lite nervös men otroligt peppad, säger hon till Nöjesbladet.

Det börjar dra ihop sig för årets musikfest. På onsdag samlas stora delar av den svenska artisteliten med flera tusen fans i Kungsträdgården i Stockholm för Rockbjörnen 2018.

En som gör debut på Rockbjörnen är Peg Parnevik, 22.

– Det blir första gången för mig. Rockbjörnen har alltid krockat med andra grejer. Ett år var det allsången och ett annat år hade jag ett gig. Äntligen funkar det och jag ska köra min nya låt ”Loafers” med hela bandet och en kör. Det kommer bli jättefint, säger hon.

Annars har sommaren varit lugn och skön för det unga stjärnskottet.

– Jag har inte jobbat så mycket i sommar, mest varit med familjen och min kille Filip och bara tagit det lugnt. Förra året var det annorlunda, då hade jag bara en lördag ledigt på hela sommaren, säger hon och fortsätter:

– Men jag tar igen det nu i höst för då åker jag ut på turné. Vi har premiär här i Stockholm den 31 augusti på Kulturhuset.

Lägenhetsplaner i Stockholm

Peg Parnevik har inte riktigt koll på var hon bor. Om det är i Sverige eller i USA. Men hon resonerar lite fram och tillbaka.

– Jag vet faktiskt inte, alltså jag tror vi ska köpa en lägenhet i Stockholm. Men jag vet inte om jag ska ha Sverige som bas. Det vore i alla fall kul att köpa en lägenhet tillsammans med Filip och veta att vi har vårt eget ställe. Ett hem där vi kan utveckla vårt förhållande, säger Peg.

– Vi har ju varit sambos i evigheter känns det som. Oavsett var vi är i världen så är vi alltid tillsammans. Men då bor vi antingen hemma hos Filip och hans mamma eller så bor vi hos min mamma och pappa.

Vill göra egen tv-serie

Hon hyllar också pojkvännen Filip Lamprecht, 21, medverkan i senaste säsongen av ”Parneviks”.

– Han var ju fantastisk i serien. Och det roligaste av allt är att han inte fattar det själv, säger Peg.

Trots succé gör ”Parneviks” ett uppehåll eftersom det är så svårt att samla hela familjen för en ny inspelning. Peg Parnevik lämnar dock dörren öppen för en comeback i rutan för hennes del.

– Om det skulle vara en grej med Filip eller med min syster Penny så skulle jag kanske säga ja? Om vi fick styra det och att det blev seriöst. Om de blandade lite underhållning med seriösare ämnen så hade jag inte haft någonting emot det.

Med nära en kvarts miljon följare på Instagram är Peg Parnevik en maktfaktor och stor förebild för många ungdomar.

– Det är svårt när man får titeln förebild och det vilar ett stort ansvar i ordet ”förebild”. Men det är också min skyldighet att ta det ansvaret och använda min röst till något bra. Att inte slarva bort det, säger Peg och fortsätter:

– Nu inför valet så har jag och Penny försökt engagera våra följare och få dem att läsa på och göra sin research ordentligt. Innan de röstar. Annars brinner jag för ämnen som kroppskomplex, ätstörningar och rasism. Genom att sätta fokus på dessa frågor känner jag att jag använder min plattform och mitt stora följe i sociala medier till någonting bra.

”Älskar att skriva musik”

Peg Parnevik var en av kompositörerna bakom Sigrid Bernsons låt ”Patrick Swayze” i Melodifestivalen 2018. Något som gav mersmak.

– Jag älskar att skriva musik mer än att stå på scenen och sjunga själv. Att få skriva och vara i studion är det bästa jag vet. Så det vill jag fortsätta med. Vem vet, det kanske blir fler låtar till Melodifestivalen framöver, säger hon och fortsätter:

– Det vore en dröm att få skriva något till Icona Pop, Tove Lo eller Tove Styrke. För man kan väl få drömma? Eller varför inte något till Benjamin Ingrosso, Felix Sandman eller Wictoria?

Du träffar många av dem på Rockbjörnen på onsdag.

– Ja, jag vet. Jag får försöka sälja in det då, säger hon och skrattar.

Rockbjörnen 2018 äger rum i Kungsträdgården i Stockholm den 15 augusti.

Galan sänds live på aftonbladet.se och Splay TV:s youtubekanal, och är gratis för alla besökare.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN