Rockbjörnen

Här finns inga döda stunder

Av: 

Joacim Forsén

Våldsamt hårt Skrillex lever upp till den unga publikens förväntningar.
Våldsamt hårt Skrillex lever upp till den unga publikens förväntningar.

ROCKBJÖRNEN

Förväntningarna har bubblat hela festivalveckan.

En halvtimme innan Skrillex ska kliva upp bakom den enorma dj-kuben är det redan rejält trångt framför Fantasia, som om mer eller mindre alla 45 000 besökare är på plats.

Förvridna ljud

Det är inte sanningen men heller inte långt ifrån. Att kidsen håller den 24-årige amerikanen som festivalens kanske fetaste bokning är ingen överraskning. Mer uppseendeväckande är att dj:n slår så pass brett över åldrarna.

För konserten är ingen söndagsutflykt. Med rötterna i post-hardcorescenen är Sonny Moores hybrid av electrohouse och dubstep lika rotad i den aggressiva metalformulan som i dansmyllan. Borlänge­spelningen blir en våldsamt hård smältdegel av Skrillex signum. De förvridna ljuden, samplingar och den karakteristiska lågbasen som borrar sig djupt, djupt ned i Dala­grunden.

Mäktigt

Med en visuell kuliss av lasershow, publikbilder och futuristiska robotmiljöer på bildskärmarna pumpar han ut en hetsig blandning av remixer, låtar och samplingar.

Knife Partys ”Until they kick us out” och Beastie Boys ”Sabotage” fladdrar förbi bland Skrillex starkaste stunder ”Scary monsters and nice spirits”, ”Weekends!!!” och ”Kill everybody”. Han lämnar inga andrum. Här finns inga döda stunder.

Tonårs­armén som står beredd med näven i luften i varje drop är en av festivalens absolut mäktigaste stunder.

Skrillex

Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus

Fantasia, Peace & Love Bäst: Att något så kompromisslöst kan fånga nästan hela festivalen. Och att Sonny Moores hjärta lyser igenom de stenhårda betongbeatsen. Sämst: Sommarljuset gör lasershowen till ett eldande för kråkorna större delen av konserten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen