Eurovision song contest 2016

ESC-vinnaren hyllar Sverige: ”Underbart”

Av: 

Erik Åberg

ROCKBJÖRNEN

Jamala från Ukraina: ”Jag vill ge något tillbaka”

Jamala hyllar Eurovision song contest i Sverige.

I en intervju med Dagens Nyheter berömmer hon den svenska produktionen.

– Showen var helt otrolig!, säger hon till tidningen.

Den 14 maj i år vann Susana Dzjamaladinova, mer känd som Jamala, Eurovision song contest i Stockholm. Därefter har hon haft fullt upp med olika spelningar och framträdanden. Men nu, nästan en månad senare, hyllar hon hur Sverige arrangerade musiktävlingen.

I en intervju med Dagens Nyheter lovordar hon showerna i Globen men också den svenska humorn.

– Jag vill ge något tillbaka till Sverige. Eurovisionsarrangemangen och showen var helt otrolig! All denna självironi... att folk faktiskt kan skratta åt sig själva och inte skämmas över sina brister. Det är underbart, säger hon till tidningen.

”En tävling på låg nivå”

Låten ”1944” däremot är allt annat än skämtsam. Den tar avstamp i massdeporteringen av en kvarts miljon tatarer från Krim under andra världskriget, men riktar också ett budskap kring landets situation i dag. Därför var det viktigt att sången stod i centrum.

– Jag måste tillstå att jag aldrig haft som mål att vinna Eurovision. Länge betraktade jag det som en tävling på ganska låg nivå. Det har handlat för lite om musik utan om vem som haft de mest extravaganta kläderna eller den bästa showen. För mig var det väldigt viktigt att sången stod i fokus. Jag ville inte vara en vacker docka på scen, det var en principsak för mig, säger hon till DN.

Jamala kammade hem vinsten i tävlingen med 534 poäng. Det betyder att tävlingen nästa år arrangeras i Ukraina. Sveriges bidrag ”If I were sorry” slutade på en femte plats.

Få bästa kollen på tv, film, musik och populärkultur - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Arrividerci, Avicii: ”Han är den mest begåvade låtskrivaren”

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest 2016

Jamala

Eurovision song contest

Rockbjörnen